Στο τέλος της οδεύει μία από τις μακροβιότερες και πολύ δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, το αμερικανικό «The Big Bang Theory», το τελευταίο επεισόδιο του οποίου πρόκειται να προβληθεί μέσα στο 2019.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η 12η και τελευταία σεζόν της σειράς θα κάνει πρεμιέρα στις 24 Σεπτεμβρίου και αναμένεται το τελευταίο επεισόδιο να προβληθεί τον Μάιο.

Αρχικά η σειρά επικεντρωνόταν μόνο στους δύο επιστήμονες, τον Σέλντον και τον Λέοναρντ, και την ηθοποιό γειτόνισσά τους Πένι.

Από την έναρξη της 6ης της σεζόν, το 2012, τη σειρά παρακολουθούν τουλάχιστον 18 εκατομμύρια τηλεθεατές ετησίως.

Στην 11η σεζόν του είχε κατά μέσο όρο 18,6 εκατομμύρια τηλεθεατές σε κάθε επεισόδιο, περισσότερους από κάθε άλλη σειρά της αμερικανικής τηλεόρασης, όπως σημειώνει το βρετανικό δίκτυο.

Οι παραγωγοί της σειράς και το CBS εκφράζουν σε κοινή τους ανακοίνωση την «αιώνια ευγνωμοσύνη» τους στους λάτρεις του «The Big Bang Theory».

«Μαζί με το καστ των ηθοποιών, τους σεναριογράφους και όλο το συνεργείο είμαστε ευγνώμονες για την επιτυχία της σειράς και έχουμε στόχο μια τελευταία σεζόν κι ένα φινάλε που οδηγήσουν σε ένα επικό και δημιουργικό ‘κλείσιμο’» αναφέρει η ανακοίνωση.

Η σειρά έχει κερδίσει επτά βραβεία Emmy- από 46 υποψηφιότητες- μεταξύ αυτών κι ένα για τον εκκεντρικό και κοινωνικά δυσκίνητο Σέλντον Κούπερ, τον οποίο υποδύεται ο Τζιμ Πάρσονς.

Το 2016, οι βασικοί πρωταγωνιστές κέρδιζαν περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια ανά επεισόδιο, αν και υπήρξαν αναφορές πως αποδέχθηκαν μειώσεις για να διασφαλιστεί πως θα έπαιρναν αυξήσεις άλλα μέλη του καστ.

Όπως σημειώνει το Entertainment Weekly, αυτά τα τεράστια ποσά καθώς και τα πολλά χρόνια προβολής της σειράς σημαίνουν πιθανώς πως είναι η πιο ακριβή τηλεοπτική παραγωγή. Κι αυτό ίσως να εξηγεί γιατί δεν θα προχωρήσει στη 13η σεζόν προβολής της.