Μέσα στο περιβάλλον της κρίσης που έχει πλήξει ιδιαίτερα τον κλάδο των ΜΜΕ, ένα νέο περιοδικό κάνει την εμφάνιση του, έχοντας «όπλο» την ανάγκη για παρατήρηση, καταγραφή, ανάλυση και καλύτερη περιγραφή του κοινωνικού πεδίου. Το πολιτικό περιοδικό UNFOLLOW θα κυκλοφορεί κάθε μήνα σε όλη την Ελλάδα, με το πρώτο τεύχος να έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του από τις 14 Δεκεμβρίου.

Αντιμαχόμενο στη θέση που κυριαρχεί και διατείνεται ότι «ο κόσμος δεν διαβάζει», οι δημοσιογράφοι του UNFOLLOW θεωρούν ότι αν κάτι αξίζει, τότε θα διαβαστεί. Πολιτική δημοσιογραφία και ρεπορτάζ, σχολιασμός και ανάλυση, λογοτεχνία και πολιτιστική κριτική θα περιλαμβάνει η ύλη του περιοδικού.

Στο στόχαστρο των συντακτών είναι η πολιτική. Η ενημέρωση γίνεται δίχως πυροτεχνήματα και εντυπωσιασμούς και χωρίς να τοποθετούνται στο πλευρό οποιουδήποτε χώρου.

Βασικό γνώρισμα του UNFOLLOW είναι πως η χρηματοδότησή του δεν γίνεται από κάποιον «εξωτερικό» χρηματοδότη ή επενδυτή. Αντίθετα, τα έξοδα για την εκτύπωση και τη διανομή αναλαμβάνουν οι δημοσιογράφοι του περιοδικού και θα βασιστούν μονάχα στις πωλήσεις και άρα στο ενδιαφέρον του κόσμου. Έτσι, τόσο η έκδοση όσο και η διεύθυνση γίνεται από τους συντάκτες.

Μέλη της συντακτικής ομάδας είναι οι: Ηρακλής Αδύρης, Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου, Κώστας Βαξεβάνης, Λεωνίδας Βατικιώτης, Μαρία Βελβιτσάνου, Έφη Γιαννοπούλου, Κώστας Εφήμερος, Αχιλλέας Ζαβαλλής, Αυγουστίνος Ζενάκος, M. Hulot, Κατερίνα Κιτίδη, Πάρης Μήτσου, Στεφανία Μιζάρα, Νικόλας Μπαρδάκης, Old Boy, Πιτσιρίκος, Σπύρος V.J., Θεόφιλος Τραμπούλης, Γιώργος Τσιάρας, Μιλτιάδης Φίνος, Παναγιώτης Φραντζής, Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, Πάνος Χαρίτος, Άρης Χατζηστεφάνου και Νέλλη Ψαρρού.