Συγγνώμη ζήτησε από τη χρυσή Ολυμπιονίκη στο επί  κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βασίλης Παπανικολάου, ο οποίος χθες σε ανάρτησή του στο Facebook τη χαρακτήριζε «γκάου». «Ο γκάου είμαι εγώ» έγραψε σήμερα.

ert1

Μετά τη χθεσινή του δήλωση και το θόρυβο που προκλήθηκε ο κ. Παπανικολάου έσπευσε να κατεβάσει την ανάρτησή του, ενώ η ΕΡΤ τον «άδειασε» ξεκαθαρίζοντας τη θέση της.

«Σχετικά με αναρτήσεις σε ιστοσελίδες περί δήθεν επίθεσης της ΕΡΤ στην ολυμπιονίκη Κατερίνα Στεφανίδη, το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ επισημαίνει τα εξής: Ο υπάλληλος της ΕΡΤ που έκανε το σχόλιο δεν είναι Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας, όπως αναφέρεται στις αναρτήσεις, ούτε έχει κάποια θέση ευθύνης στην ΕΡΤ. Η εν λόγω ανάρτηση έγινε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ως εκ τούτου δεν εκφράζει απόψεις της διοίκησης της ΕΡΤ. Είναι αυτονόητο ότι η ΕΡΤ και οι εργαζόμενοί της τιμούν τους Έλληνες αθλητές και αυτό το αποδεικνύει εμπράκτως, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την επιτυχή κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο» ανέφερε η ΕΡΤ σε ανακοίνωσή της.

ertprotiΟ δημοσιογράφος της ΕΡΤ όμως έσπευσε να δώσει διευκρινίσεις για τις αναφορές ότι η πίσω από την ανάρτησή του βρισκόταν και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. «Δεν υπήρξα ούτε είμαι μέλος του κυβερνώντος κόμματος» είπε.

ert2