Το ενδιαφέρον που δείχνει ο Μπραντ Πιτ στα αλκοολούχα ποτά φαίνεται από τις επιχειρηματικές του κινήσεις. Μετά την ίδρυση του Miraval, της μάρκας κρασιών και σαμπάνιας που έχει φτιάξει μαζί με την πρώην σύζυγό του, Αντζελίνα Τζολί, ο Πιτ ετοιμάζεται να αφήσει ευχαριστημένους και τους λάτρεις του ποτού τζιν.

Έχοντας ήδη καθιερωθεί στη βιομηχανία premium κρασιού και σαμπάνιας, ο ηθοποιός θα λανσάρει το The Gardener Gin στο ετήσιο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών. Το τελευταίο εγχείρημα του Πιτ, που χαρακτηρίζεται ως «το τζιν της Γαλλικής Ριβιέρας», είναι ένα premium, ξηρό τζιν τύπου Λονδίνου εμπνευσμένο από τη νότια Γαλλία.

Για να δημιουργήσουν το ποτό, ο Πιτ συνεργάστηκε με τους Matthieu Perrin και τον Tom Nichol. Οι Πιτ και Perrin τράβηξαν τον Nichol από τη σύνταξη. Στα 68 του χρόνια, ο Nichol είναι ένας θρύλος στο τζιν με πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας. Το 2006 έγινε ο Master Distiller του Tanqueray Nº Ten.

Ο Nichol μπήκε στον πειρασμό της μυστικής, διετούς συνεργασίας με τους Πιτ και Perrin από την ευκαιρία να δημιουργήσει το τζιν που «πάντα ονειρευόταν». Το αποτέλεσμα είναι ένα τζιν μικρής απόσταξης, απόλυτα βιολογικό και αρωματικό.

Το επιχειρηματικό δαιμόνιο και η αφοσίωση του Πιτ στην οινοποιία, σύμφωνα με το people.com, είναι «το πάθος του». Από τότε που αγόρασε το Château Miraval μαζί με τη Τζολί το 2012 και συνεργάστηκε με την οικογένεια Perrin τον επόμενο χρόνο, έχει βελτιώσει σταθερά τους αμπελώνες και τις εγκαταστάσεις του, ενώ έχει δημιουργήσει διεθνές ενδιαφέρον, αναγνώριση και ζήτηση.

Όπως δήλωσε ο Πιτ το 2020, «πάνω απ’ όλα, το Miraval είναι ένα υπέροχο, εξαιρετικό κτήμα που ερωτεύτηκα και στο οποίο συνεχίζω να επενδύω για να το κάνω ένα από τα καλύτερα κτήματα στην Προβηγκία. Για το κρασί, συνεργάστηκα με την οικογένεια Perrin. Είναι οινοποιοί εδώ και πέντε γενιές. Μαζί, είμαστε σε αυτό για μακροπρόθεσμο σκοπό. Δεν πρόκειται απλώς για μια περαστική τάση».