Οι ηθοποιοί κατά καιρούς υπομένουν μια τρελή ποσότητα επώδυνων και βασανιστικών δοκιμασιών για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μιας ταινίας. Από απίστευτα περιοριστικές δίαιτες μέχρι έντονες καθημερινές προπονήσεις, αν κάποιος ηθοποιός ξέρει τι χρειάζεται για να αποκτήσει φόρμα για μια ταινία, αυτός είναι ο Σιλβέστερ Σταλόνε.

Ξεκινώντας την επαγγελματική του καριέρα ως ηθοποιός το 1968, ο Σταλόνε έχει πάνω από πέντε δεκαετίες εμπειρίας στον κινηματογράφο και έχει συνεργαστεί με πολλές προσωπικότητες στο Χόλιγουντ, όπως οι Σάντρα Μπούλοκ, Άλανα Κάμινγκ, Τζέισον Μομόα, Τζέισον Στέιθαμ, Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Γουέσλεϊ Σνάιπς, Σάρον Στόουν και Τζετ Λι, για να αναφέρουμε απλά κάποιες.

Στα 75 του χρόνια, ο άνδρας που μετέτρεψε τον Ρόκι Μπαλμπόα σε ένα αθάνατο είδωλο εξακολουθεί να κάνει μεγάλες ταινίες οι οποίες σπάνε ταμεία. Ας δούμε τις έξι από αυτές με τα περισσότερα κέρδη.

1- Guardians Of The Galaxy 2

Με τα χρόνια, οι θαυμαστές έχουν δει τον Σταλόνε να παίζει ως αστυνομικός ντετέκτιβ, ως επίμονος πυγμάχος, ως ο αρχηγός μιας ομάδας μισθοφόρων, αλλά το να τον βλέπουν να κάνει τον υπερήρωας στο Guardian of The Galaxy 2 ήταν πρώτη φορά για πολλούς. Ενώ ο πρωταγωνιστής της σειράς ταινιών της Marvel Studios είναι ο Chris Pratt (Star-Lord), ο Σταλόνε κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας προσωρινά στο Guardians of The Galaxy 2 όταν εμφανίζεται ως Starhawk. Φτάνοντας στο νούμερο ένα της λίστας, το φιλμ κέρδισε 869,11 εκατομμύρια δολάρια στο διεθνές box office.

2- The Expendables 2

Επιστρέφοντας στην τυπική σκληροτράχηλη περσόνα, ο Σταλόνε επανέλαβε τον ρόλο του ως Barney Ross στην κωμωδία δράσης The Expendables 2. Η ταινία κυκλοφόρησε το 2012 και ακολουθεί την επιστροφή του μεγαλύτερου μέρους της ομάδας μισθοφόρων. Αφού ο κύριος Τσερτ αναθέτει στην ομάδα να ανακτήσει ένα αντικείμενο από ένα αεροπορικό δυστύχημα στην Αλβανία, για να αναχαιτιστεί από τον εγκληματία έμπορο όπλων, Βιλέν (Ζαν-Κλοντ Βαν Νταμ) και την ομάδα του, τους Σανγκ. Έχουν αιχμαλωτίσει τον Billy the Kid (Λίαμ Χέιμσγουορθ) και τελικά τον σκοτώνουν. Ο Ρος ορκίζεται εκδίκηση για το θάνατο του BIlly. Το The Expendables 2, η ταινία απέσπασε 311,97 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office.

3- Rambo: First Blood Part 2

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε σπάει τα νούμερα του box office πολλές δεκαετίες τώρα. Φαίνεται ότι ήταν ένας περιζήτητος ηθοποιός από τότε που μπήκε στο Χόλιγουντ, και είναι εμφανές με την επιστροφή του στη μεγάλη οθόνη στο Rambo: First Blood Part II το 1985. Εκτός από τον Ρόκι Μπαλμπόα, ο Τζον Ράμπο είναι πιθανότατα ο πιο διάσημος κινηματογραφικός χαρακτήρας του Σταλόνε. Λόγω της υψηλής έντασης, δράσης και της συναισθηματικής της φόρτισης, η ταινία απέσπασε 300,4 εκατομμύρια δολάρια διεθνώς.

4- Rocky 4

Αν υπάρχει ποτέ μια ταινία που να εμπεριέχει αληθινή θάρρος, αποφασιστικότητα, θάρρος και πίστη, αυτή είναι το Rocky IV. Ο Σταλόνε επανέλαβε τον διάσημο χαρακτήρα του, Ρόκι Μπαλμπόα, το 1985 για άλλη μία επική αθλητική ταινία δράσης που μόνο αυτός θα μπορούσε να ζωντανέψει. Σε αυτή την ταινία, ο Ρόκι σχεδιάζει να αποσυρθεί και να απολαύσει τη ζωή με τη σύζυγό του, Τάλια Σάιρ. Αλλά τα σχέδια αλλάζουν όταν ένας αδίστακτος Ρώσος πυγμάχος ονόματι Ivan Drago (Ντολφ Λουντγκρεν) νικάει μέχρι θανάτου στο ρινγκ τον Apollo Creed (Carl Weathers), φίλο και πρώην αντίπαλο του Ρόκι. Ο Ρόκι ορκίζεται να εκδικηθεί τον θάνατο του φίλου του, προγραμματίζοντας έναν αγώνα στη Ρωσία για να αντιμετωπίσει τον Ντράγκο. Η ταινία απέσπασε συνολικά 300,37 εκατομμύρια στο box office παγκοσμίως.

5- The Expendables

Εδώ ξεκινάει το ταξίδι για τους Expendables. Κυκλοφόρησε το 2010, η ταινία περιλάμβανε μεγάλο μέρος του ίδιου καστ χαρακτήρων, συμπεριλαμβανομένων των Στιβ Όστιν, Τζέισον Στέιθαμ και Χέιλι Σίζαρ. Αφού έλαβε μια αποστολή για να εξοντώσει έναν δικτάτορα που ονομάζεται Στρατηγός Γκάρζα στον Κόλπο του Μεξικού, ενημερώνεται ότι ο Στρατηγός είναι απλώς ένα πιόνι. Ο πραγματικός στόχος είναι πλέον ένας πρακτορας της C.I.A., ο Τζέιμς Μονρό (Eric Roberts), ο οποίος έχει γίνει κακοποιός. Ο Μονρό έχει πλέον ένωσε τις δυνάμεις του με τον Γκάρζα και θέλει να κρατήσει χρήματα και ναρκωτικά για τον εαυτό του. Οι Expendables συγκέντρωσαν 268 εκατομμύρια δολάρια στο box office.

6- Cliffhanger

Ακριβώς όταν νομίζετε ότι έχετε δει τον Σταλόνε να κάνει τα πάντα ως ηθοποιός, εκπλήσσει τον κόσμο το 1993 με τον ρόλο του ως επαγγελματίας ορειβάτης στο Cliffhanger. Παίζει το ρόλο του Γκέιμπ Γουόκερ, ενός εθισμένου στην αδρεναλίνη και πρώην διασώστη στο βουνό, ο οποίος ξεγελιέται για να βοηθήσει μια ομάδα εγκλωβισμένων πεζοπόρων μετά την πτώση του αεροπλάνου τους. Σύντομα ανακαλύπτει ότι στην πραγματικότητα είναι μια ομάδα ληστών που έχουν χάσει 100 εκατομμύρια δολάρια και είναι απεγνωσμένοι ώστε να βρουν την τοποθεσία της λείας τους. Το καστ περιλάμβανε επίσης τους John Lithgow, Janine Turner και Michael Rooker και έφτασε τα 255 εκατομμύρια δολάρια στο box office.