Για τη μάχη που έδωσε με την κατάθλιψη, τον ρόλο του στη σειρά «Άγριες Μέλισσες» αλλά και την ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη» όπως επίσης για τον γάμο που έκανε για καλό σκοπό μίλησε σε συνέντευξή του ο ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης.

«Η ταινία ”Σμύρνη μου αγαπημένη” ήταν μοναδική εμπειρία, εύχομαι σε κάθε συνάδελφο να έχει την τύχη στη ζωή του να πάρει μέρος σε τέτοια παραγωγή. Έγινε πολύ σοβαρή δουλειά ακόμη και από τους τελευταίους βοηθητικούς ηθοποιούς, στις σκηνές της σφαγής ήταν ανατριχιαστικοί. Η ταινία σεβάστηκε την ιστορία δυστυχώς βγήκε σε άσχημη περίοδο, αλλά αναθάρρησα μαθαίνοντας ότι ξεπέρασε τα 150.000 εισιτήρια» τόνισε ο ηθοποιός την Παρασκευή (21/1) στην εκπομπή «Πάμε Δανάη».

Εστιάζοντας στη συνέχεια στη σειρά «Άγριες Μέλισσες» δήλωσε «Έχω νιώσει να ασφυκτιώ από τον χαρακτήρα του Δούκα Σεβαστού, δεν είναι ωραίο ο ήρωάς σου να πηγαίνει σε ακραίες συμπεριφορές. Το γεγονός ότι κάτι μπορεί να με σοκάρει μπορεί να με κάνει να σκύψω με πολλή προσοχή υποκριτικά επάνω του για να το ενσαρκώσω. Υποκριτικά με ζόρισε περισσότερο η σκηνή που πεθαίνει η ”Ανέτ” στα χέρια μου και όταν τελείωσε η σκηνή έκανα πάρα πολλή ώρα να συνέλθω. Θα ήθελα ο Δούκας στο τέλος να καταλάβει τι έκανε στη ζωή και να μην φύγει παρεξηγημένος».

«Αν μπεις σε εσωτερική φυλακή όπου και να πας θα είσαι φυλακισμένος»

Αναφερόμενος στις δύσκολες περιόδους της ζωής του που πάλεψε με την κατάθλιψη ο ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης είπε ότι «Υπήρχαν σκοτεινές περίοδοι στη ζωή μου που ένιωθα ότι τα μπαλόνια μου δεν είχαν πολύ αέρα, είχα χαμηλές πτήσεις, απέφευγα τον κόσμο. Αν μπεις σε εσωτερική φυλακή, αν πιαστείς στα δίχτυα της κατάθλιψης, δεν μπορείς να βγεις, όπου και να πας θα είσαι φυλακισμένος».

«Την κατάθλιψη την πέρασα δύσκολα, κράτησε 4-5 μήνες και μετά από χρόνια που μεσολάβησαν επανήλθε κάποια στιγμή. Η κατάθλιψη περιμένει πάντα στη γωνία και πρέπει να έχεις το νου σου, μόλις ακούς βαριά την ανάσα σου, πρέπει να πηγαίνεις και να της δίνεις μια κλωτσιά. Πρέπει να κάνεις το αντίθετο από αυτό που θέλει η κατάθλιψη να σε βάλει να κάνεις, αντί να κλειστείς πρέπει να ανοίγεσαι, αντί να μπαίνεις να βγαίνεις. Η ζωή είναι πάντα υπέροχη» σημείωσε.

«Φυσικά και στην οικογένειά μου κάνουμε καταπληκτικά καραγκιοζιλίκια και γελάμε πολύ, είναι οι πιο ωραίες στιγμές. Βάζω όρια στα παιδιά, αλλά δεν είμαι αυστηρός, ούτε ποτέ επιβάλλομαι με φωνές σε αυτά. Με τα παιδιά η επικοινωνία δεν είναι εύκολη, η κόρη μου είναι στην εφηβεία που είναι μια τρομερή ηλικία και τα παιδιά έχουν και πολλά νεύρα» είπε σε ειδική αναφορά που έκανε στα παιδιά του.

«Στα 16 μου, στο σχολείο ακόμη, με το φίλο μου Τάκη Τζανόπουλο κάναμε stand-up comedy και πληρωνόμασταν. Πολλές φορές φτιάχνω τύπους που τους παίζω με μίμηση και αυτό με χαλαρώνει» δήλωσε για το ξεκίνημά του.

«Προτιμώ να ακούω, να παρατηρώ, να σκέφτομαι και μετά να μιλάω. Δεν μπορούμε να μιλάμε για θέματα επικαιρότητας όπου σταθούμε και όπου βρεθούμε. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να πάμε σε μια πρεμιέρα για να πούμε και για το ΜeΤoo και για ένα βιασμό. Με ενοχλεί η λύσσα για είδηση και σκάνδαλο. Εγώ ας πούμε νιώθω ανησυχία με την Τουρκία, αλλά δε βλέπω να ασχολείται κανείς με αυτό» ανέφερε ο ηθοποιός.

Ο γάμος που έκανε για καλό σκοπό ενώ είχε χωρίσει

«Πολλά χρόνια πριν, η τότε χορεύτρια σύντροφός μου, Τατιάνα, είχε ένα 5χρονο γιο, το Δημήτρη, και είχαν προβλήματα με τη βίζα και με το σχολείο του παιδιού. Ήμασταν μαζί τρία χρόνια, παντρευτήκαμε αφού τελείωσε η σχέση μας, γιατί ήθελα να τη βοηθήσω με τη γραφειοκρατία και δεν μου κόστιζε κάτι», είπε.

«Μιλήσαμε τώρα, πριν από λίγο καιρό με το Δημήτρη, είναι υπέροχο παιδί, είναι πλέον στη Σουηδία και έχει δυο γλυκύτατα παιδάκια. Μίλησα και με την Τατιάνα που είναι στη Μόσχα και σχεδιάζουμε με την Αλίκη να πάμε κάποια στιγμή να τους επισκεφτούμε. Συγκινήθηκα πάρα πολύ που ξαναμίλησα με τον Δημήτρη, χάρηκα πάρα πολύ», πρόσθεσε κλείνοντας.