Μπορεί να μεσουράνησαν τη δεκαετία του ’90 αλλά με κοινή τους νέα φωτογράφιση αποδεικνύουν ότι μπορούν ακόμη και σήμερα να «ταράζουν τα νερά». Επτά μοντέλα όσα και τα εξώφυλλα με τα οποία κυκλοφορεί το περιοδικό «Interview» μοιράζονται τις εμπειρίες τους από τον χώρο της μόδας και εξηγούν που οφείλουν την επιτυχία τους.

Η Linda Evangelista, η Christy Turlington, η Naomi Campbell, η Kate Moss, η Amber Valletta, η Stephanie Seymour και η Daria Werbowy επιδεικνύουν επίσης για τις ανάγκες της φωτογράφισης το καλλίγραμμο κορμί τους ποζάροντας στον φακό των Mert Alas και Marcus Piggott.

Η Naomi Cambell μιλώντας για την καριέρα της στο μόντελινγκ δήλωσε ότι την οφείλει στην μητέρα της και τη φίλη της και μοντέλο Iman. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν επίσης οι Gianni Versace και αυτός που ονομάζει «μπαμπά» της στη μόδα, Azzedine Alaïa.

Η Linda Evagelista από την πλευρά της θυμάται μία από τις πρώτες της φωτογραφήσεις στην Ιαπωνία, όπου δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι την ήθελαν να φωτογραφηθεί γυμνή. Λέει πόσο πανικοβλήθηκε και πως τότε δεν ήθελε να ξαναδουλέψει ως μοντέλο.

Για την Christy Turlington, η πρώτη δουλειά ως μοντέλο ήταν στην ηλικία των 13 και θυμάται ότι πριν από κάθε φωτογράφιση η μητέρα της, της αγόραζε παγωμένο γιαούρτι. «Άρχισα διαφημίζοντας ρούχα της ηλικίας μου, όμως μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα άρχισα να διαφημίζω καλλυντικά και κοσμήματα, που ήταν περίεργο για την ηλικία μου» δηλώνει το μοντέλο που ακόμη και σήμερα, στην ηλικία των 44 φωτογραφίζεται με εσώρουχα για την τελευταία καμπάνια του Calvin Klein.

Η Amber Valletta από την πλευρά της δηλώνει ότι δυσκολεύτηκε να κάνει καριέρα ως ηθοποιός, επειδή είχε κάνει τα πρώτα βήματα της στο χώρο της μόδας.

Αποκαλύπτει επίσης ότι ξέσπασε σε κλάματα στο πρώτο της διαφημιστικό, γιατί, όπως λέει, δεν ήξερε τι να κάνει.
Όσο για την Kate Moss, δηλώνει ότι την πρώτη φορά που πήγε στο Παρίσι για μία επίδειξη μόδας του John Galliano κανείς στα παρασκήνια δεν είχε καταλάβει ότι ήταν μοντέλο.

Η Stephanie Seymour ήταν ως παιδί ενθουσιασμένη με την πρώτη της φωτογράφιση στην ηλικία των 14 και θυμάται να τρέχει να αγοράσει το περιοδικό. Στην ερώτηση πως κρίνει σήμερα τον χώρο του μόντελινγκ δεν διστάζει να πει ότι «για να κάνει σήμερα μια γυναίκα καριέρα ως μοντέλο θα πρέπει να γίνει πρώτα ηθοποιός» καθώς το επάγγελμα αυτό ανοίγει πολλές πόρτες.

H 29χρονη Daria Werbowy που είναι και η πιο μικρή της «παρέας» δηλώνει πως ήταν απρόθυμο μοντέλο και όπως λέει δεν καταλαβαίνει πώς κατάφερε και το έκανε τόσο καιρό.

Στο τεύχος φιλοξενούνται ακόμη 105 διάσημες καλλονές που κυριαρχούν αυτή τη στιγμή στο χώρο της μόδας, όπως οι Alesandra Ambrosio, Candice Swanepoel, Doutzen Kroes, Lara Stone και Miranda Kerr.

Stephanie Seymour

Kate Moss

Amber Valletta

Naomi Campbell

Christy Turlington



Linda Evangelista



Daria Werbowy