Σε πολλές οικογένειες του Χόλιγουντ οι εξαρτήσεις και οι καταχρήσεις είναι… κληρονομική ασθένεια. Η λίστα των διασήμων που έχουν κατά καιρούς αντιμετωπίσει προβλήματα με αλκοόλ και ναρκωτικά είναι ατελείωτη, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις, τα προβλήματα αγγίζουν άμεσα πολλά μέλη της ίδια οικογένειας. Η πρόσφατη σύλληψη του Μπόμπι Μπράουν για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Όμως, υπάρχουν κι άλλες οικογένειες, όπου οι καταχρήσεις είναι μάλλον στα γονίδια.

Οικογένεια Μπράουν-Χιούστον
Λίγες εβδομάδες μετά το θάνατο της Γουίτνεϊ και λίγο αφότου ανακοινώθηκε ότι στον οργανισμό της υπήρχε κοκαΐνη, ο πρώην σύζυγός της και πατέρας της κόρης της, Μπόμπι Μπράουν συνελήφθη να οδηγεί έχοντας πιει κάτι παραπάνω. Η Γουίτνεϊ είχε αποκαλύψει στο παρελθόν ότι οι δυο τους έκαναν συχνά χρήση κοκαΐνης και μαριχουάνας.



Οικογένεια Λόχαν

Οι περιπέτειες της Λίντσεϊ με τα ναρκωτικά και τα μπλεξίματά της με την αστυνομία είναι πολύ περισσότερα και πιο γνωστά από τις ταινίες της. Τα ίδια και χειρότερα έχει κάνει ο πατέρας της, Μάικλ, ο οποίος άρχισε να παίρνει κοκαΐνη στα 20 χρόνια του και λίγο αργότερα άρχισε να πίνει μέχρι λιποθυμίας. Και αυτός, όπως και η κόρη του, έχει μπει και έχει βγει αναρίθμητες φορές σε κέντρα αποτοξίνωσης.



Οικογένεια Ο’ Νιλ

Η Τέιτουμ Ο’ Νιλ μεγάλωσε σε ένα σπίτι όπου η μαριχουάνα και το αλκοόλ κυκλοφορούσαν ελεύθερα. Στα 5 της, η μητέρα της της έδινε να πιει μπύρα και στην εφηβεία της κάπνιζε χασίς. Η κακή σχέση με τον πατέρα της την οδήγησε στη χρήση ηρωίνης και κοκαΐνης. Τα προβλήματά της με τα ναρκωτικά δεν σταμάτησαν ούτε όταν έκανε δική της οικογένεια και, όπως είναι φυσικό, πέρασε κι αυτή μεγάλα διαστήματα σε κλινικές αποτοξίνωσης.

Οικογένεια Σιν
Την τελευταία φορά που βρέθηκε σε άθλια κατάσταση, ο Τσάρλι Σιν σχεδόν «κοκορευόταν» για τις ποσότητες κοκαΐνης που έχει σνιφάρει! Βλέποντάς τον, ο πατέρας του, Μάρτιν, θυμήθηκε τα νιάτα του και την κατάχρηση αλκοόλ που τον είχε οδηγήσει στο κατώφλι των Ανώνυμων Αλκοολικών. Ο Τσάρλι Σιν έχει υποτροπιάσει πολλές φορές, ενώ έχει αποκτήσει και δύο παιδιά με την σύντροφό του Μπρουκ, με την οποία, όπως έχει παραδεχθεί, «σνίφαραν μαζί».

Οικογένεια Μπάριμορ
Η οικογένεια Μπάριμορ είναι η χειρότερη και η πιο χαρακτηριστική περίπτωση… κληρονομικών καταχρήσεων. Ο παππούς της Ντρου Μπάριμορ, ο ηθοποιός Τζον Μπάριμορ, είχε πεθάνει εξαιτίας του αλκοόλ, ο πατέρας της και η θεία της είχαν βρεθεί πολλές φορές με χειροπέδες λόγω κατοχής και χρήσης ναρκωτικών και η ίδια η βραβευμένη ηθοποιός άρχισε από πολύ νωρίς τα «παιχνίδια» με τις ουσίες. Στα 9 της έπινε, στα 10 κάπνιζε χασίς και στα 12 έπαιρνε κοκαΐνη. Στα 13 μπήκε για πρώτη φορά σε κλινική αποτοξίνωσης. Σταμάτησε τα ναρκωτικά, αλλά μέχρι πρόσφατα έπινε αλκοόλ, με αποτέλεσμα να ζητήσει και πάλι τη βοήθεια ειδικών.