Οι γόβες με τη σφραγίδα του Christian Louboutin, «κοσμούν» πολλά διάσημα πόδια… καταβάλλοντας για κάθε ζευγάρι πολλές εκατοντάδες δολάρια!

Για το λόγο αυτό ο διάσημος σχεδιαστής κατέθεσε αγωγή εναντίον του αντιπάλου του, Yves Saint Laurent, για τη χρήση του κόκκινου χρώματος στις σόλες των παπουτσιών.

«Ο κ. Louboutin είναι ο πρώτος σχεδιαστής που είχε την ιδέα να βάλει κόκκινες σόλες στα γυναικεία παπούτσια», αναφέρει η αγωγή, η οποία κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν την Πέμπτη.

Από τον Ιανουάριο, αναφέρει ο Louboutin στην αγωγή, έχει ζητήσει από την εταιρία Yves Saint Laurent America, θυγατρική του ομίλου Gucci, να σταματήσει να πουλάει τα παπούτσια με κόκκινες σόλες στα ίδια με εκείνον, επιλεγμένα, καταστήματα του Μανχάταν.

«Η χρήση από τον εναγόμενο της κόκκινης σόλας στα παπούτσια, που είναι σχεδόν ίδια με του ενάγοντος είναι πιθανόν να προκαλέσει σύγχυση και προκαλεί σύγχυση, λάθη και εξαπάτηση του αγοραστικού κοινού», αναφέρει η αγωγή.

Η αγωγή ζητεί από το δικαστήριο να επιβάλει την καταβολή αποζημίωσης ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων και να υποχρεώσει τον Yves Saint Laurent να σταματήσει την παραγωγή αυτών των παπουτσιών.

Λίγο μετά αφότου άνοιξε στο Παρίσι το πρώτο κατάστημα του Louboutin, το 1991, αναφέρει η αγωγή, όλα τα παπούτσια έφεραν κόκκινες σόλες.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber