Ο CEO της Apple, Tim Cook, φαίνεται πως έχει μότο τη φράση «το πρωινό πουλί πιάνει το πρωινό σκουλήκι». Η καθημερινότητα του διευθύνοντα συμβούλου της τεχνολογικής εταιρείας μοιάζει αρκετά δύσκολη για έναν… κοινό θνητό αλλά ιδανική για έναν άνθρωπο που έχει να διευθύνει έναν κολοσσό.

Το businessinsider.com αποκάλυψε το τι κάνει ο Tim Cook κατά τη διάρκεια της ημέρας του. Αξιοσημείωτο είναι πως μέσα σε ένα 24ωρο, ο κ. Cook προλαβαίνει να πάει γυμναστήριο, να περάσει από το Starbucks για τον πρωινό του καφέ αλλά και να διαβάσει τα περισσότερα από τα μέιλ που τον περιμένουν καθημερινά.

Το μυστικό για να τα καταφέρει όλα αυτά, βρίσκεται στο ότι ξυπνάει στις 3:45 το πρωί. Παρακάτω, ακολουθεί το αναλυτικό ημερήσιο πρόγραμμα του Tim Cook, σε περίπτωση που χρειαζόσασταν λίγη έμπνευση.

Ο Tim Cook ξυπνάει στις 3:45 π.μ.

«Ξεκουράστηκα λίγο παραπάνω για τη σημερινή εκδήλωση. Κοιμήθηκα μέχρι τις 4:30», είχε αστειευτεί ο Cook για το πρωινό του ξύπνημα. Έχει δηλώσει ότι όταν ξυπνάει στις 3:45 π.μ., έχει την ελευθερία να περνάει τον χρόνο του όπως νομίζει.

«Μπορώ να λειτουργήσω το πρωί καλύτερα από το βράδυ και μέσα στην ημέρα. Μέσα στην ημέρα συμβαίνουν πράγματα που σε βγάζουν κατά κάποιο τρόπο εκτός πορείας», δήλωσε στην εφημερίδα Australian Financial Review το 2021. «Το πρωί είναι δικό σου. Ή θα έπρεπε να πω, το πρωινό είναι δικό σας».

Όταν σηκωθεί, περνά 1 ώρα διαβάζοντας τα email του

Ο Cook δήλωσε στο ABC News το 2014 ότι λάμβανε 700 ή 800 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την ημέρα και διάβαζε «την πλειονότητα αυτών», συμπεριλαμβανομένων των σχολίων πελατών. «Δεν μπορώ να τα διαβάσω όλα», δήλωσε. «Αλλά διαβάζω έναν εξαιρετικό αριθμό από αυτά. Έτσι καταλαβαίνω το τι αισθάνονται, τι σκέφτονται και τι κάνουν οι πελάτες».

Οι εργαζόμενοι, επίσης, έχουν βιώσει τα πρωινά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Cook. «Ο Tim ξυπνάει πολύ νωρίς και περιμένει να απαντήσετε και εσείς πριν βγει ο ήλιος», δήλωσε μια πηγή.

Αρκετές φορές την εβδομάδα, πηγαίνει στο γυμναστήριο στις 5 π.μ.

Η Wall Street Journal ανέφερε το 2014 ότι ο Cook δεν γυμναζόταν στην Apple, επιλέγοντας ένα γυμναστήριο όπου ήταν λιγότερο πιθανό να συναντήσει τους υπαλλήλους του. «Πηγαίνω στο γυμναστήριο και γυμνάζομαι για μια ώρα, επειδή αυτό κρατάει το άγχος μου σε χαμηλό επίπεδο», δήλωσε το 2018.

Μετά το γυμναστήριο, σειρά έχει το Starbucks

Ένα άρθρο του 2012 ανέφερε ότι και στο Starbucks διάβαζε email, πριν πάει στο γραφείο. Δεν είναι σαφές αν ο Cook τρώει τακτικά πρωινό, αλλά έφαγε ομελέτα με ασπράδια αυγών, δημητριακά χωρίς ζάχαρη, γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη και μπέικον, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε το 2017.

Όταν φτάνει στο γραφεί, έχει άπειρες συναντήσεις

Άρθρο του 2014 ανέφερε ότι οι εβδομαδιαίες συσκέψεις του Cook μπορούσαν να διαρκέσουν πέντε ή έξι ώρες και ότι ήταν γνωστό ότι αμφισβητούσε αμείλικτα τους υπαλλήλους.

Ο Mike Janes, πρώην επικεφαλής του ηλεκτρονικού καταστήματος της Apple, μίλησε για μια απογευματινή συνάντησή του με τον Cook. «Πολλοί από εμάς είχαμε εισιτήρια για να δούμε τους Mets εκείνο το βράδυ. Μετά από ώρες, εξακολουθούσε να μας “χτυπάει” με τη μία ερώτηση μετά την άλλη, ενώ εμείς παρακολουθούσαμε το ρολόι σαν παιδιά στο σχολείο. Ακόμα έχω αυτό το όραμα του Tim να λέει, “Εντάξει, επόμενη σελίδα”, καθώς άνοιγε άλλη μια ενεργειακή μπάρα. Περιττό να πω ότι χάσαμε τον αγώνα των Μετς».

Δεν έχει επίσης κανένα πρόβλημα να κάθεται σιωπηλός μέχρι να πάρει την κατάλληλη απάντηση. «Στις συσκέψεις, είναι γνωστός για τις μεγάλες, άβολες παύσεις, όταν το μόνο που ακούγεται είναι ο ήχος από το σκίσιμο του περιτυλίγματος από τις ενεργειακές μπάρες που τρώει συνεχώς», ανέφερε πηγή.

Ως αποτέλεσμα, ανέφερε η εφημερίδα, οι εργαζόμενοι είχαν μάθει να είναι προετοιμασμένοι, μαζεύοντας τα πράγματά τους για τις συναντήσεις σαν να ήταν τεστ.

Την ώρα του γεύματος την περνά στην καφετέρια της Apple

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 2014, εκτός από τις ενεργειακές μπάρες που τσιμπολογούσε κατά τη διάρκεια της ημέρας, έτρωγε και γεύματα, όπως κοτόπουλο και ρύζι για μεσημεριανό. Ο Cook είναι γνωστό ότι τρώει το γεύμα του στην καφετέρια μαζί με τους υπαλλήλους, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του Steve Jobs, ο οποίος συνήθως έτρωγε με τον επικεφαλής σχεδιασμού, Jonathan Ive.

Εργάζεται πολλές ώρες στο γραφείο

Ο Tim Cook πάντα είχε τη φήμη πως «είναι ο πρώτος άνθρωπος που βλέπεις στο γραφείο και ο τελευταίος που φεύγει από αυτό».

Μετά το γραφείο, η ζωή του είναι ένα μυστήριο

Δεν είναι πολλά γνωστά για το πώς περνάει ο Cook τα Σαββατοκύριακα και τα βράδια του, αν και είναι λάτρης της υπαίθρου και του αρέσει η αναρρίχηση και η ποδηλασία. Πληροφορίες του Business Insider λένε ότι τα αγαπημένα του μέρη για διακοπές είναι τα εθνικά πάρκα Yosemite και Zion.

Έχει επίσης κάνει διακοπές στο θέρετρο Canyon Ranch στην Αριζόνα, όπου οι επισκέπτες τον εντόπισαν να μένει μόνος του, να τρώει συχνά μόνος του και να διαβάζει στο iPad του.