Για την απόφαση για άρση της χρήσης μάσκας στα σχολεία αλλά τη διατήρησή της στη διάρκεια των εξετάσεων, μίλησε ο επίκουρος καθηγητής στο ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, εξηγώντας πως «ελήφθη για να μην υπάρχει αναστάτωση για τα παιδιά που περνούν μια από τις πιο δύσκολες φάσεις με τις εξετάσεις τους, αυτό είναι το νόημα της διατήρησης της μάσκας στην τάξη»

«Για τον κορονοϊό, αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει “επικαιροποιημένη” δόση εμβολίου, που να αντιμετωπίζει και τις παραλλαγές, οπότε αυτό που τώρα συζητάμε με ορίζοντα μέχρι τον χειμώνα είναι κάποια “ενισχυτική” δόση εμβολίου, σε μικρότερη ομάδα πληθυσμού από ότι μέχρι τώρα, ηλικίας άνω των 65 ετών» είπε ακόμα μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Μαγιορκίνης.

Σχετικά με την ηπατίτιδα στα παιδιά και τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα, ο καθηγητής είπε ότι «φαίνεται πως δεν υπάρχει ανησυχία, παρατηρείται ύφεση και στη Βρετανία. Είναι καλά τα παιδιά, αυτά τα δύο νέα κρούσματα».

Για την ευλογιά των πιθήκων, ο Γκίκας Μαγιορκίνης είπε πως «δεν είναι κάτι που προς το παρόν θα απασχολήσει τον μέσο άνθρωπο. Είναι κάτι που μεταδίδεται σχετικά δύσκολα. Μπορεί να κυκλοφορούσε 1-2 χρόνια στην Ευρώπη, αλλά λόγω και της πανδημίας, ίσως κάποιοι ασθενείς δεν είχαν εξεταστεί σωστά στα εξωτερικά ιατρεία και τώρα αναζητούμε τα ίχνη, πως πέρασε η νόσος στην Ευρώπη».

«Αυτοϊάται, έχει χαμηλή θνητότητα και δεν μεταδίδεται όπως ο κορονοϊός, δεν μεταδίδεται τόσο εύκολα» κατέληξε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.