Ξαφνική επιδείνωση παρουσίασε η υγείας της 44χρονης γυναίκας η οποία νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου με θρόμβωση στον εγκέφαλο μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ Γεώργιο Χαλκιαδάκη, ο οποίος μίλησε στο Mega, τα νέα δεν είναι καλά για την υγεία της γυναίκας καθώς παρουσίασε επιληπτική κρίση, οι γιατροί αναγκάστηκαν να τη διασωληνώσουν και διαπιστώθηκε ότι παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία. Ο κ. Χαλκιαδάκης είπε πως πρόκειται για ραγδαία εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι η 44χρονη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου από το Βενιζέλειο, όταν υπεβλήθη σε αξονική τομογραφία η οποία έδειξε εγκεφαλική θρόμβωση.

Παρουσίασε συμπτώματα του συνδρόμου VITT

Σύμφωνα με πληροφορίες του creta24.gr, παρουσίασε συμπτώματα του συνδρόμου VITT τα οποία στη διεθνή βιβλιογραφία αναφέρονται ως πιθανές επιπλοκές από το εμβόλιο της AstraZeneca.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση της Ελληνικής αιματολογικής εταιρίας με τίτλο «Διαγνωστική και Θεραπευτική Προσέγγιση των Ασθενών με Σύνδρομο VITT» που αναφέρει μεταξύ άλλων πως «το σύνδρομο VITT είναι μια πολύ σπάνια αλλά σοβαρή επιπλοκή, που έχει συσχετισθεί με τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson και συνδυάζει θρομβοπενία και θρομβώσεις σε ασυνήθεις θέσεις, συχνότερα στους φλεβώδεις κόλπους του εγκεφάλου και στα σπλαγχνικά αγγεία. Η συχνότητα αναφέρεται σε 1έως 8 περιπτώσεις ανά 1.000.000 δόσεων. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα δεδομένα, η επιπλοκή παρουσιάζεται κατά κανόνα σε γυναίκες ηλικίας μικρότερης των 50 ετών. Ο χρόνος εμφάνισης του συνδρόμου κυμαίνεται από 4 έως 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό».