Απώλεια βάρους έως και κατά 33% υπόσχεται μια νέα δίαιτα –η «δίαιτα του DNA»-, σύμφωνα με την οποία οι ενδιαφερόμενοι τρέφονται με συγκεκριμένες τροφές ανάλογα με τα γονίδιά τους!

Όπως αναφέρει η MailOnline, τα ημερήσια γεύματα καθορίζονται από ένα γενετικό τεστ, μετά τη λήψη δείγματος σάλιου.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι υπέρβαροι ασθενείς που δοκίμασαν τη μέθοδο αυτή έχασαν 33% περισσότερο βάρος, σε σχέση με αυτούς που ακολούθησαν «παραδοσιακές» δίαιτες.

Οι ερευνητές, που βρίσκονται πίσω από αυτή τη μέθοδο αδυνατίσματος, ισχυρίζονται ότι το γενετικό υλικό του καθενός επεξεργάζεται με διαφορετικό τρόπο τα λιπαρά και τους υδατάνθρακες, με αποτέλεσμα κάποιοι να βάζουν περισσότερο βάρος από κάποιους άλλους, ακόμη και όταν τρώνε τα ίδια φαγητά.

Ωστόσο, δεν εμφανίζονται όλοι οι ειδικοί το ίδιο αισιόδοξοι, τονίζοντας ότι απαιτείται να γίνουν περαιτέρω έρευνες.

Σε μια δοκιμή που συμμετείχαν 191 υπέρβαροι άνθρωποι, όσοι ακολούθησαν τη «δίαιτα του DNA» έχασαν περίπου 33% περισσότερο βάρος σε σχέση με εκείνους που μετρούσαν τις θερμίδες που κατανάλωναν.

Η Dr Nicola Pirastu και η ομάδα της από το πανεπιστήμιο της Τεργέστης στην Ιταλία παρακολούθησε 87 υπέρβαρους ασθενείς, οι οποίοι ακολούθησαν το συγκεκριμένο διατροφικό πρόγραμμα για δύο χρόνια, καθώς και 104 ακόμη οι οποίοι ακολούθησαν άλλες δίαιτες καταναλώνοντας 600 θερμίδες λιγότερες την ημέρα.

«Παρότι δεν υπήρχαν σημαντικές διαφοροποιήσεις στην ηλικία, το φύλο και το Δείκτη Μάζας Σώματος μεταξύ των δύο ομάδων στην αρχή του πειράματος, βρήκαμε ότι αυτοί που ακολούθησαν τη δίαιτα βάσει των γονιδίων, έχασαν 33% περισσότερο βάρος μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα» είπε η ίδια.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.