Η Ρωσία χορηγεί και ιβουπροφαίνη στους ασθενείς με κορονοϊό

Το υπουργείο Υγείας της χώρας έδωσε την έγκριση


ΥΓΕΙΑΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
19:31
24/03/2020
Η Ρωσία χορηγεί και ιβουπροφαίνη στους ασθενείς με κορονοϊό
loading

Το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι στους νοσήσαντες από κορονοϊό μπορεί να χορηγείται ιβουπροφαίνη εξίσου με την παρακεταμόλη.

«Η ιβουπροφαίνη μπορεί και χρειάζεται να χορηγείται στους ασθενείς από κορονοϊό εξίσου με την παρακεταμόλη και εδώ είμαστε αλληλέγγυοι με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Το πιο σημαντικό για τους ασθενείς είναι να τηρούν αυστηρά τις συστάσεις του γιατρού. Μόνο ο γιατρός μπορεί να χορηγήσει σε συγκεκριμένο ασθενή το αναγκαίο φάρμακο και να προτείνει ένα αποτελεσματικό σχήμα θεραπείας», δήλωσε η επικεφαλής λοιμωξιολόγος του Υπουργείου Υγείας της Ρωσίας Ελένα Μαλίνικοβα.

Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας Ολιβιέ Βεράν είχε δηλώσει ότι η λήψη αντιφλεγμονωδών φαρμάκων, όπως η ιβουπροφαίνη και η κορτιζόνη, δεν συνιστάται στην περίπτωση μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό. Κατά τον ίδιο, τα φάρμακα αυτά μπορούν να επιδεινώσουν την εξέλιξη της ασθένειας. Παράλληλα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αφού εξέτασε το θέμα αυτό, ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν βάσιμοι λόγοι για να επιδεινώσει η ιβουπροφένη την κατάσταση των ασθενών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει