Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στον αποκλεισμό των ανασφάλιστων πολιτών από τη δημόσια υγεία πραγματοποίησαν, το πρωί, μέλη του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης έξω από τα νοσοκομεία «Γεννηματάς» και «’Αγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη.

Τα μέλη του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από το νοσοκομείο «Γεννηματάς» και στη συνέχεια, με πορεία, κατευθύνθηκαν έως το νοσοκομείο «’Αγιος Δημήτριος», όπου συναντήθηκαν με το διοικητή Παύλο Παπαδόπουλο. Εκεί, έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι το νοσοκομείο θα δέχεται για περίθαλψη τους ανασφάλιστους πολίτες.

Στην κινητοποίηση έδωσαν το παρών και έξι γιατροί από τη Γερμανία, που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη ύστερα από προσωπική ενδιαφέρον, θέλοντας να ενημερωθούν για τη λειτουργία των ελληνικών νοσοκομείων. Οι γερμανοί γιατροί, τις προηγούμενες ημέρες ήταν στην Αθήνα, όπου επισκέφτηκαν κι εκεί νοσοκομεία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.