Με το χειμώνα προ των πυλών βασική προτεραιότητα όλων μας είναι να απολαύσουμε ένα ζεστό σπίτι όσο πιο οικονομικά γίνεται. Όλες οι στιγμές που περνάμε με τους φίλους και την οικογένειά μας στο σπίτι θέλουμε να… ξεχειλίζουν ζέστη και θαλπωρή. Κι αν μέχρι τώρα επιλέγαμε το πετρέλαιο για να κρατάμε μακριά το κρύο τους χειμερινούς μήνες, έχει καταλήξει δυστυχώς να είναι ιδιαίτερα «τσουχτερό» για την τσέπη. Μπορούμε όμως να επιλέξουμε έναν άλλο, εξίσου αξιόπιστο σύμμαχο στη μάχη ενάντια στο κρύο. Τα κλιματιστικά παρότι τα έχουμε συνδέσει στο μυαλό μας με χρήση τους το καλοκαίρι, αποτελούν οικονομική λύση για τη θέρμανση του σπιτιού το χειμώνα. Μάλιστα, η χρήση τους είναι ιδιαίτερα ευέλικτη καθώς μπορούμε να επιλέξουμε αν θα ζεστάνουμε όλο το σπίτι ή τα δωμάτια που επιθυμούμε.

«Πόσο με συμφέρει να επιλέξω κλιματιστικό;»

Ήρθε ο καιρός να χρησιμοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητες του κλιματιστικού. Αρκεί να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί αυτό που θα επιλέξουμε να έχει υψηλή ενεργειακή κλάση, ώστε να μειώνεται και η ενεργειακή κατανάλωση. Για υψηλές αποδόσεις καλό είναι να επενδύσουμε στους πραγματικούς πρωταθλητές στην οικονομία σε κλιματιστικά τύπου inverter που προσαρμόζουν τον τρόπο λειτουργίας τους στη θερμοκρασία που επικρατεί στον χώρο. Επομένως καλό είναι να επενδύσουμε σε ένα κλιματιστικό κλάσης Α++ που μπορεί να σας κοστίσει λίγο πιο ακριβά ωστόσο καταναλώνει λιγότερο ρεύμα. Κι αυτό γιατί έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν αυτόματα την ισχύ τους, επιτυγχάνοντας πιο γρήγορα την επιθυμητή θερμοκρασία και διατηρώντας την καθ’ όλη τη διάρκεια της χρήσης.  Παράλληλα, έχουν χαμηλότερο κόστος λειτουργίας, με λιγότερες βλάβες και λειτουργούν σχεδόν αθόρυβα.

99eckvox
Κλιματιστικό Inverter VERITAS CH-S12FTXQ 12000 BTU/h

Πώς θα επιλέξω το κατάλληλο;

Πριν επιλέξουμε το κλιματιστικό που μας ταιριάζει πρέπει να έχουμε υπόψιν μας ότι θα μπορεί να παρέχει απόδοση και οικονομία με βάση το χώρο που θα τοποθετηθεί. Ανάλογα με τα τετραγωνικά που θέλουμε να καλύψουμε, τον όροφο, τη μόνωση και τον προσανατολισμό του δωματίου χρειαζόμαστε και την κατάλληλη απόδοση. Ιδανικά η ισχύς του κλιματιστικού θα είναι λίγο ανώτερη από την αναγκαία, καθώς σε αντίθετη περίπτωση η επιθυμητή θερμοκρασία θα επιτευχθεί πιο αργά και το κλιματιστικό θα καταναλώσει περισσότερη ενέργεια.

Τι παραπάνω μου προσφέρει στη θέρμανση;

Πέρα από την οικονομία που παρέχουν, τα κλιματιστικά διαθέτουν λειτουργίες που διευκολύνουν τη χρήση τους και βελτιώνουν τόσο την απόδοσή τους όσο και την ποιότητα του αέρα. Με τις ηλεκτρονικές ευκολίες που διαθέτουν απολαμβάνουμε λειτουργία sleep, λειτουργία αυτόματης επανεκκίνησης και αυτόματο έλεγχο βασικών λειτουργιών. Παράλληλα μπορούμε να επιλέξουμε κλιματιστικό με λειτουργία ιονισμού για εξάλειψη οσμών, φιλτράρισμα βακτηρίων και αποφυγή αλλεργιών.

sxnno0em
Κλιματιστικό Inverter AQUA THERMAL

Η μεταφορά και η τοποθέτηση γίνονται παιχνιδάκι

Η επιλογή του κατάλληλου κλιματιστικού γίνεται εύκολη υπόθεση, καθώς οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι των καταστημάτων LEROY MERLIN μας βοηθούν να επιλέξουμε την κατάλληλη συσκευή. Επιπλέον, δε χρειάζεται να ανησυχούμε για τη μεταφορά και τη σωστή τοποθέτηση του κλιματιστικού που θα επιλέξουμε, καθώς τη δύσκολη δουλειά αναλαμβάνουν για εμάς εκπαιδευμένοι τεχνικοί με τους οποίους συνεργάζεται η LEROY MERLIN. Σε σύντομο χρόνο και με πολύ ανταγωνιστικό κόστος τοποθετούν στο χώρο μας το κλιματιστικό για να απολαμβάνουμε στη στιγμή ζέστη και οικονομία. Επίλεξε κι εσύ το κλιματιστικό που ταιριάζει στις ανάγκες του χώρου σου με τη βοήθεια των LEROY MERLIN. Το μόνο πράγμα που χρειάζεσαι είναι η έμπνευση που μπορεί να προσφέρει μια επίσκεψη σε ένα κατάστημα LEROY MERLIN ή στο www.leroymerlin.gr ή ακόμη και ένα απλό ξεφύλλισμα του νέου φυλλαδίου της εταιρίας. Φέτος γίνε ο «ήρωας του ζεστού σπιτιού» και ζέστανε αποτελεσματικά κάθε μικρό και μεγάλο χώρο του σπιτιού.