Θλίψη και οργή προκαλούν οι εικόνες από την καταστροφή που προκαλεί η πύρινη λαίλαπα στην Αττική. Σπίτια και αυτοκίνητα παραδόθηκαν στις φλόγες στην Αγία Παρασκευή στο Μενίδι σήμερα, δεύτερη ημέρα της μεγάλης φωτιάς που ξεκίνησε χθες από την περιοχή της Φυλής.

Η κατάσταση στη συγκεκριμένη περιοχή είναι δραματική. Νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα από το 112, το οποίο καλούσε τους κατοίκους να απομακρυνθούν.

Για την πορεία της φωτιάς μίλησε στην εκπομπή «Νewsroom» της ΕΡΤ ο Κώστας Τσίγκας, πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος. «Η φωτιά είναι εντός του οικιστικού ιστού, στην περιοχή της Αμυγδαλέζας και της Αγίας Παρασκευής. «Οι άνεμοι έχουν ενισχυθεί και οι συνθήκες θα δυσκολεύουν όλο και περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας».

«Η φωτιά έχει φτάσει μέσα σε αυλές. Οι άνθρωποι δεν αφήνουν τα σπίτια τους. Με λάστιχο προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια τους ενώ η φωτιά είναι στα πέντε μέτρα» δήλωσε ο Νίκος Μπαρλαγιάννης, υπεύθυνος κλιμακίου Ερυθρού Σταυρού Πάρνηθας.

Λίγο μετά τις 11:00 οι πύρινες φλόγες τύλιξαν σπίτια επίσης στις περιοχές του Αγίου Ιωάννη Ρώσου και της Ντάρδιζας παρά τον μεγάλο αριθμό εναέριων και επίγειων μέσων που προσπαθούν να κρατήσουν μακριά το πύρινο μέτωπό από τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας που απειλείται για ακόμη μια φορά, σύμφωνα με την ΕΡΤ.