Την πρωτοβουλία να διεθνοποιήσουμε το ζήτημα κράτησης του Φρέντι Μπελέρη πήρε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. «Έχουμε χρέος ως Έλληνες αλλά και ως άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης να κινητοποιηθούμε» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

«Για τον λόγο αυτό ενώνουμε και τη δική μας φωνή -τη φωνή της Θεσσαλονίκης– με όλους όσοι ζητούν την αποκατάσταση του Φρέντι Μπελέρη» σημείωσε.

«Η μη αποφυλάκισή του και η παρεμπόδιση της ορκωμοσίας του με στόχο την έκπτωσή του από το αξίωμά του δεν αφήνουν κανέναν μας ασυγκίνητο, καθώς συνιστούν εξελίξεις που απέχουν από κάθε έννοια κράτους δικαίου» συμπλήρωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Άμεσα θα αποστείλουμε ενημερωτικές επιστολές σε όλες τις αδελφοποιημένες με τη Θεσσαλονίκη πόλεις ανά τον κόσμο, για να συμβάλλουμε στη διεθνοποίηση του ζητήματος, με στόχο την άμεση αποφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Αναλυτικά η δήλωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα

«Η τροπή της υπόθεσης της δίωξης του μειονοτικού δημάρχου της Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη παραβιάζει το κράτος δικαίου. Η μη αποφυλάκισή του και η παρεμπόδιση της ορκωμοσίας του με στόχο την έκπτωσή του από το αξίωμά του δεν αφήνουν κανέναν μας ασυγκίνητο, καθώς συνιστούν εξελίξεις που απέχουν από κάθε έννοια κράτους δικαίου. Έχουμε χρέος ως Έλληνες αλλά και ως άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης να κινητοποιηθούμε. Για τον λόγο αυτό ενώνουμε και τη δική μας φωνή -τη φωνή της Θεσσαλονίκης- με όλους όσοι ζητούν την αποκατάσταση του Φρέντι Μπελέρη.

Ως Δήμαρχος της πόλης αναλαμβάνω την πρωτοβουλία να διεθνοποιήσουμε το ζήτημα. Άμεσα θα αποστείλουμε ενημερωτικές επιστολές σε όλες τις αδελφοποιημένες με τη Θεσσαλονίκη πόλεις ανά τον κόσμο, για να συμβάλλουμε στη διεθνοποίηση του ζητήματος, με στόχο την άμεση αποφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη.

Ο Οικουμενικός Ελληνισμός, η Ελληνική Πολιτεία αλλά και όλοι οι δήμαρχοι της χώρας είμαστε μαζί του, είμαστε δίπλα του».