Χιόνια έχουν πέσει στα ημιορεινά και ορεινά χωριά της Λαμίας με αποτέλεσμα πολλά να έχουν ντυθεί στα λευκά. Η χιονόπτωση σε Φθιώτιδα, Ευρυτανία και Φωκίδα ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης (16/3), και «χτύπησε» αρκετές περιοχές.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Από το πρωί της Παρασκευής (17/3) χιονίζει προς Δομοκό, προς Μπράλο και προς Καρπενήσι από τον Τυμφρηστό και πάνω. Ωστόσο η κυκλοφορία διεξάγεται χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής.

Χιονίζει προς Δομοκό, Μπράλο και Καρπενήσι

Από τις 8:00 σήμερα το πρωί άρχισε να χιονίζει και στην Υπάτη, ενώ τα λευκά τους φόρεσαν και όλα τα ορεινά χωριά της Υπάτης, καθώς επίσης η Οίτη και Παύλιανη, όπου και επιχειρούν μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Λαμιέων.

Χιονίζει προς Δομοκό, Μπράλο και Καρπενήσι

Χιονισμένα είναι επίσης και πολλά χωριά της Σπερχειάδας και της Μακρακώμης.

Από την πλευρά του Δομοκού χιονίζει από τα «δίδυμα πρατήρια» και πάνω. ο δρόμος είναι καθαρός ωστόσο το έχει στρώσει πέριξ.

Χιονισμένη είναι και η Αγία Αιακτερίνη στην παλιά εθνική Λαμίας – Λαρίσης.

Χιονίζει προς Δομοκό, Μπράλο και Καρπενήσι

Χιόνια πέφτουν και προς τα χωριά του Παλαμά μέχρι την Ανάβρα (Γούρα) και από την πλευρά του Δομοκού.

Τους 20 πόντους έφτασε το χιόνι και στις ορεινές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, σε υψόμετρο πάνω από 800 μέτρα, χωρίς ωστόσο να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις μετακινήσεις στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο. Ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εφιστά την προσοχή των οδηγών στις μετακινήσεις τους. Η πτώση της θερμοκρασίας είναι αισθητή και στα πεδινά της Περιφέρειας Τρικάλων.