Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία στην Πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 16 Μαρτίου.

Έτσι, λοιπόν, τα λεωφορεία θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 09:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Η έξοδος των οχημάτων από τα αμαξοστάσια θα γίνει στις 08:30, ενώ για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας θα απαιτηθεί πάνω από μία ώρα.

Οι τελευταίες αναχωρήσεις από τις αφετηρίες αναμένονται από τις 20:00.

Κανονικά αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια στις γραμμές οι οποίες έχουν ανατεθεί στα ΚΤΕΛ.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις σε άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ωστόσο θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι στους σιδηρόδρομους και τα μέσα σταθερής τροχιάς, χωρίς να έχει ανακοινωθεί πως θα λειτουργήσουν μετρό και ηλεκτρικός.

Σημειώνεται ότι η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας ανακοίνωσε πως θα συμμετάσχει σε 24ωρη απεργία την ίδια μέρα από τις 00:01 ως τις 24:00, με την Aegean και την Olympic Air να ανακοινώνει ακυρώσεις πτήσεων.

Στην απεργία και οι σιδηρόδρομοι

Στην 24ωρη απεργία, της Πέμπτης 16ης Μαρτίου, που προκήρυξε η ΓΣΕΕ συμμετέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς απαιτώντας να δοθούν απαντήσεις σε όλα τα κρίσιμα ερωτήματα που προκάλεσαν την τραγική απώλεια των συναδέλφων και συμπολιτών μας.

Σε ανακοίνωσή της δηλώνει: «Στην προσπάθεια να χυθεί άπλετο φως στα αίτια του δυστυχήματος και στην απόδοση ευθυνών σε αυτούς που τους πραγματικά αναλογούν, όσο ψηλά και αν βρίσκονται η Ομοσπονδία θα σταθεί αρωγός. Είμαστε μαζί. Είμαστε ενωμένοι μακριά από αλληλοκατηγορίες και πολιτικές σκοπιμότητες. Είμαστε δίπλα στους συγγενείς των συναδέλφων μας και των συμπολιτών μας που έχασαν τόσο άδικα τους δικούς τους ανθρώπους, με την υπόσχεση να φτάσουμε το μαχαίρι στο κόκαλο. Υποσχόμαστε σε όλη την Ελληνική Κοινωνία έναν ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ και ΑΣΦΑΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

Τέλος, η Ομοσπονδία καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.