Για τη γνωριμία του με τον Ηλία Μίχο, τον βιαστή και μαστροπό της 12χρονης από τον Κολωνό, μίλησε ο Κώστας Πρέκας, τονίζοντας ότι δνε φανταζόταν ότι θα μπορούσε να κάνει όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Μάλιστα, παραδέχτηκε ότι μία εβδομάδα πριν τη σύλληψή του 53χρονου είχε ακούσει ότι κάτι του συνέβη, με αποτέλεσμα να πάρει τη γυναίκα του να ρωτήσει τι γίνεται.

«Δεν το φανταζόμουνα. Δεν πίστευα στα μάτια μου και στ’ αυτιά μου. Ακόμα και σήμερα που παίρνω τις εφημερίδες και διαβάζω τρελαίνομαι. Είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος; Ο τόσο γλυκομίλητος να είναι το ίδιο πρόσωπο; Όταν πρωτοάκουσα ότι κάτι συμβαίνει, προσέξτε, εδώ έχει γίνει μια μικρή παρεξήγηση. Άκουσα ότι κάτι συνέβη στον Ηλία. Και τόλμησα να πάρω για πρώτη φορά, ειλικρινά για πρώτη φορά γιατί συνήθως την έβλεπα στο μαγαζί την γυναίκα του, έψαξα να βρω το τηλέφωνό της για να την ρωτήσω αν συμβαίνει κάτι στον Ηλία. Μια εβδομάδα πριν το γεγονός, δέκα μέρες. Μου είπε πως “όχι κύριε Πρέκα, δεν συμβαίνει τίποτα, γιατί με ρωτάτε;”. Της απάντησα πως “κάτι άκουσα”.

Δεν πήγε ποτέ το μυαλό μου στην παιδεραστία. Ότι κάτι άλλο συνέβη. Δήλωσε άγνοια, η σύζυγός του. Τρόμαξα μην ήταν κάποιο ατύχημα, μην χρειαζόταν βοήθεια. Αυτό έγινε μια εβδομάδα πριν “σκάσει” το γεγονός. Είχε αρχίσει και “κυκλοφορούσε” αλλά δεν γνώριζε κανείς το γεγονός. Απλά ξέραμε ότι δεν πάει καλά κάτι. Ειπώθηκε και η λέξη τον συνέλαβαν. Όταν βγήκε τι έγινε στις εφημερίδες, τρομάξαμε όλοι. Κεραυνός…», δήλωσε ο ηθοποιός στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.