Η Θεσσαλονίκη «πνίγηκε» από ξαφνική βροχή που σάρωσε την πόλη το απόγευμα της Τρίτης (14/6), ενώ η σήραγγα της Περιφερειακής Οδού μετατράπηκε σε λίμνη, με τα οχήματα να βουλιάζουν το νερό.

Σύμφωνα με το thestival.gr τα αυτοκίνητα μετατράπηκαν σε …βάρκες προκειμένου να διασχίσουν το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου, ενώ στο σημείο προκλήθηκε μεγάλο μποτιλιάρισμα.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

Πάνω από 220 κλήσεις στην Πυροσβεστική για την ξαφνική καταιγίδα που «έπνιξε» την πόλη

Τα τηλέφωνα της Πυροσβεστικής «έσπασαν» το απόγευμα της Τρίτης (14/6), καθώς ξαφνικό μπουρίνι αναστάτωσε την Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να σημειωθούν πάνω από 220 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και μεταφορά ατόμων σε ασφαλές σημείο.

Η καταιγίδα ήταν διάρκειας περίπου δύο ωρών από τις 4 έως και τις 6 το απόγευμα, με τα τηλέφωνα να μην σταματάνε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στην Κεντρική Μακεδονία, ιδιαίτερα από την στιγμή που αρκετοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Επίσης, σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω συσσώρευσης υδάτων στο ύψος της οδού Μακρυγιάννη στην περιφερειακή οδό και στο ρεύμα προς δυτικά το σημείο είναι κλειστό και γίνονται εκτροπές κυκλοφορίας, όπως και κάτω από τη γέφυρα της οδού Αγίων Πάντων όπου και εκεί συσσωρεύτηκαν νερά.

Ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και ανέφερε ότι επτά μηχανήματα, αντλητικά και χωματουργικά «επιχειρούν σε σημεία που ζητήθηκαν όπως στην περιοχή Καβαλάρι του δήμου Λαγκαδά και σε περιοχές των δήμων Αμπελοκήπων- Μενεμένης, και Παύλου Μελά, επίσης στη γέφυρα Αγίων Πάντων ζητήθηκε μηχάνημα το οποίο θα βοηθήσει στην απάντληση υδάτων».