Την ισχύ διετούς μεταβατικής περιόδου για τη εφαρμογή του νέου νόμου περί προσλήψεων ειδικά για τον τομέα της καθαριότητας και στους παιδικούς σταθμούς των δήμων της χώρας ζητά ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Ν. Κακλαμάνης με σημερινή του δήλωση. Όπως τονίζει ο κ. Κακλαμάνης, σε διαφορετική περίπτωση το σημερινό αδιέξοδο που υπάρχει στην Αττική θα επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης:

Εγκαίρως η ΚΕΔΚΕ κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης (;) του γνωστού νόμου του κ. Ραγκούση για τις προσλήψεις, είχε προειδοποιήσει για τις τραγικές συνέπειες που θα προέκυπταν, από την αιφνίδια και εκτός πάσης λογικής αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, στους Ο.Τ.Α της χώρας. Υπενθυμίζουμε, ότι τότε δεν αρνηθήκαμε τις προσλήψεις στους Ο.Τ.Α μέσω ΑΣΕΠ, αλλά προκειμένου να μη βιώσουμε, ό,τι σήμερα βλέπουμε στην Αττική με τους τόνους των σκουπιδιών στους δρόμους, ζητήσαμε μεταβατική περίοδο δύο ετών για τους συμβασιούχους, μέχρι το τέλος του 2011, ώστε η μετάβαση να γίνει ομαλά και με βάση τις ανάγκες που θα προέκυπταν στους Καλλικρατικούς Δήμους.

Η αδιαλλαξία του αρμόδιου υπουργού, οδήγησε σήμερα στο αδιέξοδο που θα επεκταθεί σ’ ολόκληρη τη χώρα. Μόνη λύση, η έγκριση επείγουσας τροπολογίας, προκειμένου τουλάχιστον για δύο χρόνια να ισχύσει το καθεστώς για τις προσλήψεις, προ του νόμου Ραγκούση και βεβαίως στη συνέχεια η άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων στην καθαριότητα (λόγοι Δημόσιας Υγείας) και στους παιδικούς σταθμούς (κατά τη φύλαξη των παιδιών υπάρχει και εκπαιδευτική δραστηριότητα). Διαφορετικά το πρόβλημα θα διογκώνεται συνεχώς. Ενδεικτικά αναφέρω ότι στο ΑΣΕΠ είναι έτοιμοι για ανάρτηση κατάλογοι δύο διαγωνισμών του Δήμου Αθηναίων , τόσο για το Δήμο και την καθαριότητα(300 άτομα) όσο και για τους παιδικούς σταθμούς (περίπου 300 άτομα), αλλά λόγω της απαγόρευσης των προσλήψεων κατ’ εντολή της τρόικας, στην ουσία είναι δύο «νεκροί» διαγωνισμοί.

Τέλος για μια ακόμη φορά κρούω τον κώδωνα του κινδύνου για την άμεση υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού στην Αττική, σε ότι αφορά τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Αν δε γίνει αυτό άμεσα, μετά από 1½ χρόνο η Αττική θα βιώσει σκηνές Νάπολη της Ιταλίας.
πηγή: otanews