Τις δραματικές στιγμές που βιώνουν ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται για έβδομη μέρα περιγράφουν Έλληνες ομογενείς.

Ο Παντελής Αλεξόπουλος, διαμένει στη Χερσώνα, όπου τα ρωσικά στρατεύματα έχουν εισέλθει στην πόλη και, όπως είπε στο Mega, έχουν τραυματιστεί πολλοί άμαχοι πολίτες από χθες.

«Από χθες το πρωί υπάρχουν προβλήματα. Πολιορκούσαν τη Χερσώνα επί τρεις μέρες. Έχει μπει πεζικό από ρωσικά στρατεύματα από εχθές το βράδυ, είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Βρίσκομαι στο υπόγειο του σπιτιού μου, μένω σε ένα χωριό 7-8 χιλιόμετρα έξω από την πόλη. Κατοχή ακόμη δεν υπάρχει κατοχή, οι Ρώσοι στρατιώτες έχουν ανοίξει τα καταστήματα και ψάχνουν για τροφή, δεν έχουν φαγητό», ανέφερε αρχικά ο κ. Αλεξόπουλος.

«Από την πρώτη μέρα ο κόσμος μαζεύει τρόφιμα, ρούχα, δίνει αίμα, για τον στρατό, για τους αμάχους. Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα με παιδάκια τραυματισμένα. Ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει» λέει συγκλονισμένος.

Ομογενής από την Οδησσό: Είναι συνειδητή η απόφασή μου να μείνω εδώ

Ο Βασίλης Μπούμπουρας από την πλευρά του βρίσκεται στην Οδησσό από επιλογή όπως λέει.

«Η Οδησσός είναι σε ήρεμη κατάσταση αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν πληροφορίες ότι κάποια ρώσικα καράβια ετοιμάζονται να κάνουν απόβαση, ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα κάτι τέτοιο. Εμείς ως Έλληνες ξέρουμε ότι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορεί να υπάρξει είναι η ελευθερία. Η οικογένειά μου είναι 25 χρόνια στην Ουκρανία, έχουμε μία επιχείρηση εδώ και σίγουρα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή δε θα μπορούσαμε να φύγουμε. Μέχρι πριν την εισβολή χτίζαμε ουρανοξύστες τώρα χτίζουμε οχυρά για να προστατευτεί ο κόσμος. Εύχομαι να τα ξεχάσουμε σύντομα. Είναι συνειδητή η απόφασή μου να μείνω εδώ, η οικογένειά μου είναι στην Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Μπούμπουρας.