Μια απίστευτη καταγγελία κάνει η κόρη ενός 90χρονου άνδρα ο οποίος πλήρωνε διπλές εισφορές και τώρα του ζητάνε να επιστρέψει συντάξεις 19 ετών. Η Κατερίνα Καμάρα μιλώντας στο Mega, εξηγεί τι συνέβη και πλέον ο πατέρας της καλείται να δώσει πίσω ένα πολύ μεγάλο ποσό.


«Είναι μια ιστορία πολύ δύσκολη με τον ΕΦΚΑ. Καταθέτοντας τα χαρτιά του για τη σύνταξη όντας ασφαλισμένος σε δύο ταμεία, στο Ταμείο Εμπόρων και στο ΤΣΑ και πλήρωνε διπλές εισφορές. Ξεκίνησε με μια ομόρρυθμη εταιρία, που το μερίδιό της το παραχώρησε κάποια στιγμή στην μητέρα μου, γιατί έπρεπε να γραφτεί και στο ΤΣΑ. Αφού πήρε τη σύνταξη και πέρασε κάποια επιτροπή που όρισε ο ΕΦΚΑ για το συνταξιοδοτικό του και πήρε τις συντάξεις που του είπαν ότι τις δικαιούται», ανέφερε η κ. Καμάρα.

«Δεν είχε ειδοποιηθεί το ταμείο εγγράφως για την αποχώρηση»

«Τώρα αναφέρουν ότι δεν είχε ειδοποιηθεί το ταμείο εγγράφως για την αποχώρηση και την εκχώρηση του μεριδίου στη σύζυγο» συνέχισε.

«Ήδη του έχουν κόψει τη μία σύνταξη και ζητούν τα συντάξιμα των 19 ετών να τα πάρουν πίσω. Από το Ταμείο Εμπόρων πρέπει να ήταν γύρω στα 400-500 ευρώ η σύνταξη, και από το ΤΣΑ κάτι παρόμοιο», πρόσθεσε.

«Ο πατέρας μου είχε παραδώσει το συμφωνητικό που είχε υπογραφεί στον υπάλληλο του Ταμείου Εμπόρων. Αν είχαμε ειδοποιηθεί, όλα θα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά», ανέφερε η κ. Καμάρα.