Μεγάλες ζημιές σημειώθηκαν σε Λύκειο στα Μελίσσια που βρίσκονταν υπό κατάληψη, καθώς άτομα έσπασαν σχεδόν ό,τι είδαν μπροστά τους, ακόμη και τις τουαλέτες, με το κόστος αποκατάστασης να είναι δυσθεώρητο.

Η Α. Μπούσουλα, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Πεντέλης, μίλησε στη κάμερα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha και τόνισε πως πρόκειται για εξωσχολικούς, ενώ το κόστος των ζημιών υπολογίζεται στις 25.000 ευρώ.

«Ήταν η χειρότερη κατάληψη που έχουμε δει τα τελευταία 10 χρόνια. Ανείπωτες οι ζημιές. Καταστράφηκαν όλα τα τζάμια στον πρώτο όροφο, όπως έχουν καταστραφεί κατά 50% οι τουαλέτες. Μπήκαν εξωσχολικοί μέσα και για αυτό είναι τέτοιες οι καταστροφές. Ο προϋπολογισμός τους φτάνει τα 25.000 ευρώ», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, το σχολείο δεν λειτούργησε Δευτέρα και Τρίτη, ώστε να αποκατασταθούν οι φθορές που προκλήθηκαν.

Όπως έδειξε η κάμερα του Alpha, επικρατούν εικόνες καταστροφής, με σπασμένες πόρτες και παράθυρα, ενώ οι τοίχοι γέμισαν συνθήματα από σπρέι.

Σημειώνεται, πως οι ζημιές έγιναν κατά τη διάρκεια κατάληψης πριν τον χιονιά, με τους εκπαιδευτικούς να προχωρούν σε μήνυση κατ’ αγνώστων.