Συγκέντρωση για τις γυναικοκτονίες πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Σύνταγμα από συλλογικότητες και πολίτες, ζητώντας αυστηροποίηση του νόμου για τέτοιου είδους εγκλήματα μετά και τη 17η γυναικοκτονία που συγκλόνισε στην Ελλάδα από την αρχή του χρόνου.

Με πανό όπου αναγράφονται «Η “αγάπη” σας μας δολοφονεί, καμία άλλη λιγότερη», «Πες το με το όνομά του, είναι γυναικοκτονία», «Καμία άλλη Γαρυφαλλιά» οι συγκεντρωμένοι «μιλούν» για την πατριαρχία που οπλίζει το χέρι των γυναικοκτόνων, αποτίοντας ταυτόχρονα φόρο τιμής στις γυναίκες που δολοφονήθηκαν.

Στη συγκέντρωση βρέθηκε και η μητέρα της Γαρυφαλλιάς, που ο σύντροφός της σκότωσε στην Φολέγανδρο, και δήλωσε τα εξής: «είμαι συγκλονισμένη με αυτό που γίνεται στην Ελλάδα, η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία αξία στην Ελλάδα, μετράμε γυναικοκτονίες, μετράμε δολοφόνους. Ως πολίτης, μητέρα, γυναίκα και έχω απογοητευθεί και ήρθαμε να διαμαρτυρηθούμε και να πούμε ότι δεν αντέχει άλλο η ελληνική κοινωνία, να αλλάξει ο νόμος και τα ισόβια να γίνουν ισόβια και να μπει ο όρος γυναικοκτονία μέσα στον νόμο. Το θέμα είναι να λειτουργήσει ο νόμος αποτρεπτικά, έστω να φοβηθούν γιατί δεν βλέπω να γίνεται κάτι άλλο. Το παιδί μου και όλα τα κορίτσια που χάθηκαν δεν έχουν ‘άλλη ευκαιρία στη ζωή τους. Όταν μου φέρουν πίσω το παιδί μου, να βγουν και αυτοί από τη φυλακή».

Από την πλευρά της η μητέρα της Ερατούς, μιλώντας για τα ισόβια που δεν αντιστοιχούν σε πραγματικά ισόβια είπε ότι «χαϊδεύουν των δολοφόνων τα αυτιά, να σταματήσει αυτό».

Δείτε φωτορεπορτάζ του Newsbeast:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος