Θλίψη και οργή έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία η νέα γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη με θύμα μια 29χρονη Ελληνίδα μουσουλμάνα, μητέρα τριών παιδιών, που έφτασε βαριά τραυματισμένη στο νοσοκομείο της πόλης στις 5 Δεκεμβρίου μετά από άγριο ξυλοδαρμό από τον άνδρα της και χθες βράδυ υπέκυψε στα τραύματά της.

Σοκ προκαλούν τα λόγια της μητέρα της 29χρονης στο Mega, η οποία λέει ότι είχε καταλάβει τον εφιάλτη που ζούσε η κόρη της και την παρακαλούσε να γυρίσει στο σπίτι τους από όταν ακόμα είχε μόνο ένα παιδί. «Ναι το ήξερα, το είχα καταλάβει (σ.σ. ότι την έδερνε). Προσπάθησα να την πάρω πίσω, δε με άκουγε, της έλεγα να χωρίσει. Έλεγα “έκανες ένα λάθος (σ.σ. που κλέφτηκε), δεν πειράζει, γύρισε πίσω”. Φοβόταν να πάρει το παιδί από αυτόν» λέει χαρακτηριστικά η μητέρα της.

 «Είναι πολύ δύσκολο, δεν μπορώ να συνέλθω, δεν μπορώ να ησυχάσω. Εύχομαι να μην το έκανε αυτό, αλλά αν το έκανε, να τον κλείσουν μέσα» λέει συντετριμμένος ο πατέρας της 29χρονης, που εδώ και τέσσερα χρόνια δεν την είχε δει. «Έχω 4 χρόνια να δω την κόρη μου γιατί δεν την άφηνε να μιλήσουμε, δεν την άφηνε να ‘ρθει σε μας. Δεν πήγε καθόλου το μυαλό μας στο κακό, αν πήγαινε θα την έπαιρνα. Όσες φορές ερχόταν εδώ παλιά, μας έλεγε είμαι καλά. Μου έλεγε “μην ανακατεύεσαι, είμαι καλά”» λέει.

Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο 10 χρόνια. «Ακουγόταν ότι την χτυπούσε, δεν την άφηνε να μιλήσει στο τηλέφωνο, δεν είχε καν τηλέφωνο» λένε οι αδερφές της.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η άτυχη γυναίκα νοσηλευόταν από τις 5 Δεκεμβρίου, σοβαρά τραυματισμένη. Ειδικότερα, η 29χρονη Ελληνίδα μουσουλμάνα από την Αλεξανδρούπολη μεταφέρθηκε την Κυριακή από τον σύζυγό της στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε ρήξη ύπατος και σπλήνας.

Λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων η νεαρή γυναίκα η οποία είχε προσβληθεί και από κορονοϊό, υπεβλήθη συνολικά σε τέσσερα χειρουργεία και νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Covid, όπου και κατέληξε χθες λίγο μετά τις 20:30. Όταν έφτασε στο νοσοκομείο συνοδεία του συζύγου, είπε πως τα τραύματα που έφερε προκλήθηκαν από πέσιμο σε σκάλα.

Οι γονείς της γυναίκας, στις 8 Δεκεμβρίου, έκαναν καταγγελία για πρόκληση σωματικών βλαβών από τον σύζυγό της, ο οποίος κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο είχε αποδώσει τον τραυματισμό της σε πτώση από σκάλα.

Ακολούθησε η ιατροδικαστική έκθεση και -ενώ η νεαρή μητέρα νοσηλευόταν στη ΜΕΘ – προέκυψε ότι οι πολλαπλές κακώσεις που έφερε σε διάφορα σημεία του σώματος, η σύνθλιψη του ύπατος και η ρήξη σπλήνας, δεν είναι συμβατές με πτώση από σκάλα αλλά συνάδουν με ξυλοδαρμό.

Τι ισχυρίζεται ο 32χρονος

«Ο πελάτης μου ισχυρίζεται ότι υπήρξε διαπληκτισμός με τη σύζυγο κατά τη διάρκεια του οποίου υπήρχαν εκατέρωθεν χτυπήματα. Δυστυχώς, προφανώς, κάποια από αυτά, σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι η κοπέλα έπασχε από Covid, απέβησαν μοιραία για την κοπέλα. Δεν είχε καμία πρόθεση, βέβαια, να την σκοτώσει, ούτε καν το είχε στο μυαλό του. Είναι συντετριμμένος από τον θάνατό της» λέει η Βασιλική Μαρινάκη, δικηγόρος 32χρονου μιλώντας στο «Live News».

«Η κοπέλα είχε επιλέξει να μη συναναστρέφεται τους γονείς της. Ο πελάτης μου από την αρχή ομολόγησε ότι διαπληκτίστηκαν. Είναι συντετριμμένος, δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να την σκοτώσει» επαναλαμβάνει.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη στον 32χρονο για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον ανακριτή τη Δευτέρα το πρωί.

«Φως» στα αίτια που οδήγησαν την 29χρονη στον θάνατο αναμένεται να ρίξει η εξέταση του ιατροδικαστή ενώ η νεκροτομή της σορού θα γίνει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας λόγω του πρωτοκόλλου ασφαλείας για τις περιπτώσεις ασθενών με κορονοϊό.