Μία ακόμη νεκρή γυναίκα προστέθηκε στον θλιβερό κατάλογο των θυμάτων με δράστη τον σύζυγό τους. Είναι η 16η στην Ελλάδα το 2021. Μια 29χρονη, μητέρα τριών παιδιών, από την Αλεξανδρούπολη, ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον σύζυγό της και άφησε την τελευταία της πνοή χθες το βράδυ.

Το hashtag #γυναικοκτονία κυριαρχεί σήμερα στα σχόλια στο Twitter, όπου πολλοί εκφράζουν την οργή και τη θλίψη τους για τον θάνατο της γυναίκας.

Ακολουθούν ορισμένα χαρακτηριστικά σχόλια των χρηστών στο Twitter για τη νέα γυναικοκτονία στην Ελλάδα…

«Πιάσαμε πάτο»

«Είπε στους γιατρούς ότι έπεσε από τη σκάλα, φανταστείτε τι βιωνε, φανταστείτε τον φόβο και τον τρόμο που ένοιωθε. Μόνο αυτό #γυναικοκτονια»

«Το μυαλό όλων είναι στα αποβράσματα που μεγαλώνουν παιδιά με τις αρχές του άντρα παλαιάς κοπής, του δε σηκώνω μύγα στο σπαθί μου, θα ρίξω και ένα χαστουκι αν χρειαστεί. #γυναικοκτονια»

«Κ άλλη μια σήμερα κ συνεχώς είναι κ άλλη μια κ τίποτα δεν γίνεται, τιποτα δεν αλλάζει, απορώ γιατί το ανεχόμαστε, γιατί δεν βγαίνουμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, γιατί δεν ζητάμε μαζικα να αλλάξει ο νόμος. πόσες ακόμη θα χρειαστουν; #γυναικοκτονια»

«Άλλη μία #γυναικοκτονία… Πόσες ακόμη για να καταλάβουμε ότι η «αρρενωπότητα», όπως έχει διαμορφωθεί ιστορικά και κοινωνικά, πλέον δολοφονεί…»

«Ήταν 29 χρονων. Ένα χρόνο μικρότερη από μένα.. Η 16η για φέτος.Έχω μείνει και σκέφτομαι. Άνθρωπος γεννιέσαι, μετά δεν ξέρω τι γίνεσαι.. #Αλεξανδρουπολη #γυναικοκτονια»

«Έδειρε μέχρι θανάτου την σύζυγο του, την μητέρα των τριών παιδιών του που ‘αγαπουσε’ και επέλεξε να ζήσει την ζωή του μαζί της. Δεν ήταν ατύχημα αλλά #γυναικοκτονια ! Πάλι στο ίδιο έργο θεατές!»

«Ξυπνάς. Βλέπεις ότι τρενταρει #γυναικοκτονια. Ξέρεις ότι είσαι στην Ελλάδα. Φευγεις».

https://twitter.com/marouskaaa/status/1469213582244073473

«Τη σκότωσε στο ξυλο… Χασαμε το μετρημα…#γυναικοκτονια»

«Σε μουδιάζει η πραγματικότητα καμιά φορά. #γυναικοκτονια»

«Ειλικρινα δε το πιστεύω πια…16η #γυναικοκτονια φέτος..ένα μεγάλο γιατί πλανάται»

«#γυναικοκτονία όπως λέμε ληστεία, τροχαίο κλπ. Έτσι κατάντησε, και όσο πάει το συνηθίζουμε…»

«Στην Αλεξανδρούπολη ένας σκότωσε τη μάνα των παιδιών του στο ξύλο…Η 16η γυναίκα που έχασε τη ζωή της φέτος από το σύντροφό της..Μόνο θλίψη….. Παγκόσμια ημέρα ανθρωπίνων δικαιωμάτων σήμερα! #γυναικοκτονια #Αλεξανδρουπολη»