Έντονα προβλήματα έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση στην Αττική, στην κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ έχουν πλημμυρίσει υπόγεια σπίτια και καταστήματα, με την Πυροσβεστική να δέχεται δεκάδες κλήσεις προκειμένου να αντλήσει νερά.

Συγκεκριμένα λόγω της έντονης βροχόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος του Δέλτα Φαλήρου στο ρεύμα προς Συγγρού, στην Πέτρου Ράλλη από την οδό Αγίας Άννης στο ρεύμα προς Λεωφόρο Κηφισού και στον παράδρομο της Λεωφόρου Κηφισού στο ρεύμα προς Πειραιώς από το ύψος της Λεωφόρου Γ. Παπανδρέου.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 80 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κυρίως στις περιοχές του Μοσχάτου, του Ταύρου, της Καλλιθέας και του Παλαιού Φαλήρου.

Υπενθυμίζεται ότι είναι σε ισχύ το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού αλλά και Θυελλωδών Ανέμων της ΕΜΥ.

Καιρός: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται για σήμερα στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου, του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα από τις προμεσημβρινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που γρήγορα στα δυτικά θα σταματήσουν. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες και την Κρήτη μέχρι το μεσημέρι.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις είναι πιθανόν να εκδηλωθούν στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το βράδυ έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά δε θα ξεπεράσει τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική ηπειρωτική χώρα, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός – Αρναούτογλου: Τι φέρνει η νέα ατμοσφαιρική διαταραχή που έρχεται την Παρασκευή

Καιρική ανάπαυλα θα έχουμε την Πέμπτη, χωρίς βροχές και με λιακάδα στη χώρα αλλά την Παρασκευή, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, μία νέα ατμοσφαιρική διαταραχή θα περάσει σχετικά γρήγορα από τη χώρα αλλά φαίνεται να δίνει αρκετό νερό κυρίως στη δυτική Ελλάδα κατά τόπους και στην υπόλοιπη κεντρική και βόρεια χώρα. Από μεσημέρι της Παρασκευής ο καιρός θα αρχίσει να ανοίγει πρόσκαιρα μέχρι το Σάββατο, οπότε και αναμένονται εκ νέου βροχές.