«Η πρώτη επαφή μου με την οικογένεια Γεννηματά ήταν το 1983. Εξελέγην γενικός γραμματέας στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Ο πατέρας της ήταν υπουργός Υγείας τότε και η πρώτη μας συνάντηση ήταν επεισοδιακή λες και ξέραμε όμως ότι μέσα από αυτήν την συνάντηση θα γεννιόταν μια σχέση αλληλοσεβασμού και εμπιστοσύνης» ανέφερε αρχικά ο Νικήτας Κακλαμάνης θυμούμενος το πότε γνώρισε τον  Γιώργο Γεννηματά.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης, το μεσημέρι της Τρίτης μίλησε στην εκπομπή «Live News» και αναφέρθηκε στην οικογενειακή σχέση που ανέπτυξε με τους γονείς της Φώφης Γεννηματά, τις συμβουλές που του έδινε όταν βρέθηκε εκείνος αντιμέτωπος με τον καρκίνο αλλά και το μεγαλείο ψυχή της.

«Προς το τέλος της δεκαετίας του 80 χτύπησε το τηλέφωνό μου. Διηύθυνα τότε το ακτινοθεραπευτικό τμήμα στο Αρεταίειο Νοσοκομείο και ήταν ο Γεννηματάς και μου λέει “η Κάκια έχει καρκίνο στον μαστό και θέλω να αναλάβεις τις ακτινοβολίες της. Έτσι γνώρισα τη μητέρα της Φώφης και μέσω της μητέρας της μπήκα κατά κάποιον τρόπο στην οικογένεια Γεννηματά. Ερχόταν κάθε μέρα στο νοσοκομείο συνοδευόμενη από την προσωπική της φίλη, Βούλα Γείτονα, τη γυναίκα του Κώστα Γείτονα» πρόσθεσε στην συνέχεια ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Η αγωνία της μητέρας της Φώφης Γεννηματά

Η αγωνία της μητέρας της Φώφης Γεννηματά ήταν υπάρχει κληρονομική προδιάθεση στο καρκίνο. «Στους 2-3 μήνες που κράτησαν οι ακτινοβολίες ποτέ δεν με ρώτησε πώς πάει. Εκείνο που την ενδιέφερε ήταν να της επιβεβαιώσω – και φυσικά της έλεγα ψέματα- αν υπάρχει κληρονομική προδιάθεση γιατί φοβόταν για τα δύο της κορίτσια γιατί υπήρχε και άλλο ιστορικό καρκίνου του μαστού στην οικογένεια. Έτσι γνώρισα τη Φώφη σε πολύ νεαρή ηλικία, πριν καν ασχοληθεί με την πολιτική. Γι’ αυτό δεν την είδα ποτέ σαν πολιτικό αντίπαλο και ούτε αυτή είδε εμένα έτσι» είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

«Δεν παίζουμε με τον καρκίνο»

Ο Νικήτας Κακλαμάνης βρέθηκε αντιμέτωπος με τον καρκίνο και οδηγήθηκε στο χειρουργείο πριν μερικά χρόνια. «Ήρθε ο Νοέμβρης του 2013 που θα χειρουργούμουν για καρκίνο στο παχύ έντερο και το προηγούμενο βράδυ με πήρε τηλέφωνο για να μου δώσει κουράγιο. Έκτοτε επειδή ήξερε ότι ήμουν αμελής μου κούναγε το δάχτυλο και μου έλεγε “δεν παίζουμε με τον καρκίνο”» θυμήθηκε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

«Είχε πλήρη επίγνωση της κατάστασης της»

Μιλώντας για τη Φώφη Γεννηματά, ο θάνατος της οποίας έχει προκαλέσει θλίψη στο πανελλήνιο, ο Νικήτας Κακλαμάνης τόνισε πως είχε πλήρη επίγνωση της κατάστασης της και πως γνώριζε ότι δεν είχε επέλθει η πλήρης ίαση.

«Είχε πλήρη επίγνωση της κατάστασής της. Από όταν γύρισε από την Αμερική μου περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τι της είχαν πει οι γιατροί εκεί. Ήξερε, μπορεί να την έκρυβε από όλους, αλλά ήξερε τη βαρύτητα της νόσου. Σχεδόν ήξερε την πρόγνωση. Εδώ στην Ελλάδα δεν λέμε την αλήθεια σχετικά με την πρόγνωση. Αυτό δεν ισχύει στις Αγγλοσαξωνικές χώρες, είναι τελείως κυνικοί. Για το τέλος έτσι όπως ήρθε δεν νομίζω ότι ήξερε, όπως ήρθε τόσο σύντομα. Ήξερε ότι δεν είχε επέλθει η πλήρης ίαση όπως συμβαίνει σε άλλες γυναίκες με καρκίνο στον μαστό. Το κράταγε όμως για τον εαυτό της», τόνισε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.