Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών για ν’ απωθήσουν την ομάδα των άγνωστων

Τα σοβαρά επεισόδια που άρχισαν μετά από τα μεσάνυχτα (23/10) στη Θεσσαλονίκη έλαβαν έκταση. Στους χώρους μπροστά από την παλαιά Φιλοσοφική σχολή του ΑΠΘ, ομάδα αγνώστων συνέχισε να ρίχνει βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν την ομάδα αγνώστων που σύμφωνα με πληροφορίες έφτανε περί τα 50 άτομα. Από τα επεισόδια, αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, υπήρξαν και τραυματισμοί. Ήδη, δε, έχουν αναφερθεί ζημιές σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στη γύρω περιοχή, ενώ η Εγνατία οδός παρέμεινε κλειστή από το ύψος του Συντριβανιού μέχρι την Καμάρα.

Όλα άρχισαν όταν ομάδα ατόμων επιτέθηκε αιφνιδιαστικά με βόμβες μολότοφ, στη διμοιρία που βρισκόταν μπροστά από το τουρκικό Προξενείο στην οδό Αγίου Δημήτριου. Στη συνέχεια η ομάδα των αγνώστων κατευθύνθηκε προς τους χώρους του ΑΠΘ, από τους οποίους συνέχισαν να εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Η πυροσβεστική έσβησε τις εστίες φωτιάς που προκλήθηκαν από τις βόμβες μολότοφ, ενώ οι ταραξίες πυρπόλησαν και κάδους απορριμάτων. Μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή έξω από τη Φιλοσοφική σχολή και την πλατεία Χημείου, όπως ανέφερε το grtimes.gr.