Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά ο προϋπολογισμός του 2015.

«Είναι ο πρώτος, κατά την εκτίμησή μου και όχι μόνο τη δικιά μου, των τελευταίων 4-5 ετών, που είναι πραγματικός προϋπολογισμός, χωρίς εικονικά νούμερα, χωρίς εικονικά έσοδα» δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης. Πρόσθεσε ότι ο δήμος κατάφερε να εξασφαλίσει μια ευνοϊκή ρύθμιση για τα χρέη των 11,2 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ανέφερε πως είναι προφανές ότι αυτός ο προϋπολογισμός δεν ικανοποιεί κανέναν, είναι όμως εξυγίανσης και λιτός, ενώ εμφανίζει ένα αποθεματικό που θα πρέπει να παραμείνει αποθεματικό, καθώς ο δήμος Πειραιά θα κληθεί το 2016, το 2017 και το 2018, να καταβάλει υπέρογκα ποσά που τώρα δεν έχει.

Ο δήμαρχος Πειραιά τόνισε επίσης ότι η νέα δημοτική Αρχή θα πρέπει μέσα στο 2015 να κάνει πράγματα που δεν έγιναν στο παρελθόν. Είτε να διεκδικήσει πόρους από διάφορες δραστηριότητες, είτε να αυξήσει και να βελτιώσει την εισπραξιμότητα, αλλά και να καταρτίσει έναν πλήρη φάκελο προκειμένου να αντλήσει χρηματοδοτήσεις και να υλοποιήσει αυτά που υποσχέθηκε.

«Η μεγάλη προσπάθειά μας θα είναι να συζητήσουμε με τη νέα κυβέρνηση το τι μπορούμε να κάνουμε, είτε με τους ΚΑΠ, είτε με τα δάνεια και όλες τις υποχρεώσεις που έχουμε, είτε με ό,τι αφορά τη διεκδίκηση πόρων που κατά το παρελθόν, είτε δεν είχαν διεκδικηθεί, είτε διεκδικήθηκαν ανεπιτυχώς» τόνισε ο κ. Μώραλης.