«Μένω στα 300 μέτρα, εκεί στο Ροδίνι που έγινε το συμβάν, μου λέει. Άκουσα να μιλούν για λευκό αυτοκίνητο και καραμπίνα, κι αμέσως το μυαλό μου πήγε στον Κώστα», δηλώνει πρώην σύντροφος του 40χρονου που την Τετάρτη δολοφόνησε τη Δώρα, προτού αυτοκτονήσει ο ίδιος, στη Ρόδο.

Η 39χρονη διατηρούσε σχέση με τον εν λόγω άνδρα πέρυσι, για τέσσερις μήνες, σε ένα δεσμό που περιγράφεται ως «μαρτύριο», κατά δηλώσεις της ίδιας, στη rodiaki.gr. Ερωτηθείσα γιατί το μυαλό της πήγε κατ’ευθείαν στο θύτη της χθεσινής γυναικοκτονίας, και μετέπειτα αυτόχειρα, η ίδια εξομολογείται στο τοπικό Μέσο του νησιού:

«Γιατί είχα δει την καραμπίνα, ήξερα ότι έχει λευκό αυτοκίνητο κι όσο περνούσαν τα λεπτά και μάθαινα περισσότερες λεπτομέρειες, έδενε το πάζλ. Άκουσα για 30χρονη εκπαιδευτικό, ήξερα γι’ αυτό. Εκείνα τα λεπτά που έβγαιναν οι πληροφορίες μιλούσα μ’ έναν φίλο του, τα συνδυάσαμε και σιγουρευτήκαμε ότι ήταν αυτός».

Κληθείσα να μιλήσει για τη σχέση της με τον άνθρωπο αυτό, από την οποία η ίδια έκανε το βήμα της «εξόδου», σημειώνει πως «ήτανε κτητικός, ζηλιάρης» αν και «στην αρχή παρουσιάστηκε σαν κύριος, τζέντλεμαν, με πρόσεχε, με νοιαζότανε, κέρδισε την εμπιστοσύνη μου».

«Ήθελε να έχει τον έλεγχο»

«Με τα προσωπικά του προβλήματα που είχε μετά από ένα τραυματισμό στο μάτι του, μ΄ έκανε να τον λυπάμαι κάπως, κι όταν κέρδισε την εμπιστοσύνη μου άρχισε να αποκαλύπτει τον πραγματικό του χαρακτήρα.

Ήθελε να έχει τον έλεγχο στο ντύσιμό μου, στους φίλους μου, σε κάποια έξοδό μου. Οτιδήποτε ήταν πέρα από εκείνον θεωρούσε ότι έτρωγε χρόνο από εκείνον. Ήθελε να συγκατοικήσουμε γρήγορα, να γνωριστούν οι οικογένειές μας γρήγορα, το έβλεπε πολύ σοβαρά, πολύ γρήγορα.

Έβλεπα σημάδια περίεργα το οποία παράβλεπα γιατί είχε τα θέματα με το μάτι του, αλλά αυτά σοβάρευαν κι έβλεπα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει αυτή η σχέση», συνέχισε η κοπέλα.

Στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης της, η 39χρονη καταθέτει, ακόμη, πως στους τρεις μήνες της σχέσης αυτής ο 40χρονος τη χτύπησε, ενώ της πήρε και το κινητό: «Εκείνος μου πήρε τη συσκευή κι έβαλε μέσα μία εφαρμογή με την οποία άκουγε τα πάντα και είχε πρόσβαση σε προσωπικά μου δεδομένα της εποχής εκείνης αλλά και παλαιότερα».

Διευκρίνισε πως η ίδια έμενε στο δικό της σπίτι, δε συγκατοικούσαν δηλαδή, αν «και κάποια βράδια μέναμε μαζί». Ένα βράδυ από αυτά, «ενώ βρισκόμασταν στο σπίτι με χτύπησε. Βγήκα από το σπίτι, δήθεν για να μην μας ακούν, αλλά μπήκα στο αυτοκίνητό μου. Με κυνήγησε με το δικό του, πήγα στην Αστυνομία του έκανα μήνυση, πήγα στο νοσοκομείο με εξέτασαν…», πρόσθεσε.

Δολοφονία εκπαιδευτικού στη Ρόδο

«Με εκβίαζε με προσωπικά δεδομένα»

Σε ερώτηση για τον αν επέστρεψε, μετά τα παραπάνω, στη σχέση αυτή, η πρώην σύντροφος του 40χρονου απάντησε λέγοντας: «Δεν επέστρεψα ακριβώς. Δήλωνε μετανιωμένος, με παρακάλαγε, ερχόταν από τη δουλειά μου καθημερινά, με ενοχλούσε με τηλέφωνα, μου έστελνε λουλούδια, προσπαθούσε να μου δείξει ότι ήταν λάθος, δεν θα ξαναγίνει και να του δώσω “μία ευκαιρία”. Δώσε μου ένα μήνα, μου είπε.

Προσπάθησα να το κάνω, δεν μου έβγαινε, το έβλεπε στην πορεία ότι το έκανα με το ζόρι, κι όσο καταλάβαινε ότι εγώ δεν θα γυρίσω πίσω άρχισε να με εκβιάζει με κάποια προσωπικά δεδομένα μου πρώτον για να αποσύρω τη μήνυση. Ήρθε γι’ αυτό στη δουλειά μου, ώρα που εργαζόμουν, με συνοδό του έναν πορτιέρη ενός μαγαζιού και με απείλησε ότι αν δεν αποσύρω τη μήνυση δεν θα μ’ αφήσει ήσυχη».

Η 39χρονη, ωστόσο, όχι μόνο δεν απέσυρε τη μήνυση αλλά έκανα και δεύτερη, για εκβιασμό, όπως και στον άνδρα που συνόδευε τον 40χρονο, δηλώνει στη συνέντευξή της, η οποία έγινε παρουσία του δικηγόρου της:

«Δεν την απέσυρα (σ.σ. τη μήνυση), αντίθετα με το δικηγόρο μου Βασίλη Μπέη του έκανα και δεύτερη μήνυση για εκβιασμό, όπως έκανα και στον πορτιέρη. Εξαγριώθηκε».

Καταλήγοντας, η 39χρονη δήλωσε τυχερή που δε βρέθηκε στη θέση της Δώρας – για το θάνατο της οποίας εξέφρασε τη λύπη της – απαντώντας σε σχετική ερώτηση:

«Χίλια τοις εκατό, θα ήμουνα πέρυσι εγώ. (σ.σ. Στάθηκα) τυχερή, ναι. Και άτυχη που τον γνώρισα. Λυπάμαι πολύ για την κοπέλα».

Γυναικοκτονία στη Ρόδο
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.