Έγγραφο της Χούντας για παραπομπή σε δίκη του Μίκη Θεοδωράκη για διασπορά ψευδών ειδήσεων την εποχή που ήταν σε εξορία μαζί με την οικογένειά του στη Ζατούνα Αρκαδίας έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Τόσκας.

Ο Μίκης Θεοδωράκης που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών, με πλούσια πολιτική δράση είχε φυλακιστεί και εξοριστεί κατά τη διάρκεια της Χούντας. Τον Αύγουστο του 1967 συλλαμβάνεται και βρίσκεται ανάμεσα σε απομόνωση, φυλακή, βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, εκτοπίζεται με την οικογένεια του στη Ζατούνα Αρκαδίας.

Πρόκειται για έγγραφο από το υπουργείο Δημόσιας Τάξεως με ημερομηνία 26 Οκτωβρίου 1968 με θέμα «Ποινικαί υποθέσεις εκτοπισμένων κομμουνιστών». Το έγγραφο θα επιδιδόταν στον Μίκη Θεοδωράκη και στον Νικόλαο Γανίτη, οι οποίοι θα έπρεπε να μεταφερθούν χωροφυλακή Μεταγωγών Αθηνών και να δικαστούν ως υπαίτιοι για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Μάλιστα στο έγγραφο αναφέρεται ότι σε περίπτωση που αθωωθούν πρέπει να μεταφερθούν ξανά στον τόπο εκτοπισμού, αλλιώς θα παραμείνουν στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μίκης Θεοδωράκης

Το έγγραφο:

Η ανάρτηση του Νίκου Τόσκα: