Η δημοφιλής εφαρμογή Wolt μετρά κάτι παραπάνω από δυο χρόνια, από την ημέρα που πραγματοποίησε την πρώτη της παράδοση στην Ελλάδα. Μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να κάνει άλματα, ολοκληρώνοντας την κάλυψη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στα τέλη του 2020, ενώ από τις αρχές του 2021 η Wolt επέκτεινε την παρουσία της σε Λάρισα, Πάτρα, Βόλο και Ηράκλειο. 

Αγαπημένοι χώροι εστίασης (εστιατόρια, καφέ, μπαρ), ζαχαροπλαστεία, κάβες, ανθοπωλεία, ιχθυοπωλεία, κρεοπωλεία, τα καταστήματα Μουστάκας, καταστήματα με οπτικά είδη, το Wolt Market, βιβλιοπωλεία και άλλες πολλές επιχειρήσεις λιανικής συμπληρώσουν την ποιοτική γκάμα επιλογών της Wolt. Το εύχρηστο μενού της εφαρμογής συνοδεύεται από φωτογραφίες, ώστε η επιλογή να γίνεται ακόμη πιο εύκολη. 

Επιπλέον, στην εφαρμογή εντάσσονται καθημερινά επιχειρήσεις απ’ όλο το φάσμα του λιανεμπορίου δίνοντας ακόμα περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές να παραγγείλουν ό,τι χρειάζονται και να το παραλάβουν μέσα σε λίγα λεπτά. Η Wolt σου δίνει τη δυνατότητα να απολαύσεις περισσότερες στιγμές με τους αγαπημένους σου, αναλαμβάνοντας όλα τα υπόλοιπα. 

Πολλαπλά οφέλη για όλους  

Οι πελάτες της Wolt μπορούν να επιλέξουν από μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων, τα οποία οι συνεργαζόμενοι διανομείς παραδίδουν στην πόρτα τους σε περίπου 30 λεπτά καθημερινά, πάντα με ασφάλεια. H εφαρμογή προσφέρει τη δυνατότατη live tracking, μέσω της οποίας ο χρήστης μπορεί να ενημερώνεται για την επιβεβαίωση αλλά και για την πορεία της παραγγελίας, μέχρι την παραλαβή της. Για ακόμη μεγαλύτερη διευκόλυνση υπάρχει η δυνατότητα προπαραγγελίας, ενώ σημειώνεται ότι η Wolt λάνσαρε πρώτη τη λειτουργία «Παράδοσης Χωρίς Επαφή / No-Contact Delivery» για μέγιστη ασφάλεια στις διανομές τον Μάρτιο του 2020. 

Από την πλευρά τους οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις αποκτούν άμεση πρόσβαση στο κανάλι της online διανομής και χωρίς πρόσθετες επενδύσεις για ανάπτυξη δικού τους στόλου διανομέων. Η Wolt παρέχει ένα σύνολο υπηρεσιών που περιλαμβάνει την παραγγελία, τη διανομή, την εξυπηρέτηση του πελάτη, αλλά και το marketing της επιχείρησης μαζί με την προβολή της μέσα από την εφαρμογή της Wolt. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται ότι αυξάνονται οι πωλήσεις, χωρίς ωστόσο να αυξάνεται το κόστος για την εκάστοτε συνεργαζόμενη επιχείρηση. Η αξία πωλήσεων για τις περισσότερες από 3.000 συνεργαζόμενες επιχειρήσεις ανέρχεται στα 80 εκατ. ευρώ. Μέσω της Wolt, οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις απέκτησαν τον ιδανικό σύμμαχο για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας δημιουργώντας επιπλέον έσοδα με μία σύγχρονη εμπειρία για τους πελάτες τους.  

Η έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας στην Ελλάδα έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς συνεργάτες να ξεκινήσουν να κάνουν παραδόσεις κερδίζοντας επιπλέον εισόδημα άμεσα και με το δικό τους πρόγραμμα. Οι  4.000 συνεργάτες διανομείς της Wolt έχουν πλήρη ελευθερία να επιλέγουν πότε, πού και για πόσο θα εργαστούν, καθώς και ποιες παραγγελίες αποδέχονται ή απορρίπτουν ανάλογα με τις δικές τους προτιμήσεις.

Όπως αναφέρει ο Τζιν που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2020 τη συνεργασία του με την πλατφόρμα «αυτό που με τράβηξε είναι η ελεύθερη επιλογή ωραρίου, γιατί έτσι μπορώ να είμαι παρών στις οικογενειακές μου υποχρεώσεις, σε σχολικές παραστάσεις, γιορτές, γενέθλια. Να περνάω καλά με την οικογένεια και τους συγγενείς μου. Γιατί σε άλλη περίπτωση θα έπρεπε να το διαπραγματευτώ με τον εκάστοτε εργοδότη μου αν μπορώ να λείψω. Με τη Wolt μπορούμε να ζυγίζουμε τον χρόνο που αφιερώνουμε στη δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε στην οικογένειά μας». Χωρίς δοκιμαστικές περιόδους και ασαφείς συμφωνίες για την αμοιβή τους, οι διανομείς που επιθυμούν να συνεργαστούν με την Wolt μπορούν να ξεκινήσουν να δέχονται παραγγελίες μέσα σε λίγα λεπτά και να κερδίσουν εισόδημα χωρίς κανένα περιορισμό. Όλες οι συναλλαγές καταγράφονται ηλεκτρονικά με αποτέλεσμα να υπάρχει πλήρης διαφάνεια. O Αλέξανδρος, που συνεργάζεται με την Wolt από τον Φεβρουάριο του 2019, αναφέρει ότι «εκτός από τις ικανοποιητικές απολαβές, το ελεύθερο ωράριο είναι πολύ σημαντικό. Η εταιρεία δεν σε δεσμεύει σε κάτι, αν θέλεις να κάνεις μία παραγγελία ή παραπάνω, είτε είναι η βασική σου απασχόληση είτε όχι». Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2021 μέχρι τώρα, οι συνεργάτες διανομής της Wolt έχουν κερδίσει κατά μέσο όρο 8 ευρώ την ώρα, με τις πραγματικές απολαβές να είναι ακόμα μεγαλύτερες αν προστεθούν και τα φιλοδωρήματα που κερδίζουν μέσω της αντίστοιχης επιλογής που διαθέτει η πλατφόρμα. 

This image has an empty alt attribute; its file name is Wolt_2.jpg

Μέσα από αυτό το μοντέλο η Wolt έχει δημιουργήσει σημαντικά οφέλη για όλες πλευρές και έχει εξελιχθεί σε  ισχυρό σύμμαχο τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους διανομείς. Είναι χαρακτηριστικό, ότι για το 2021 υπολογίζεται ότι η Wolt θα αποδώσει συνολικά σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και διανομείς περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ.

Μέρος ενός πανευρωπαϊκού success story

Με την υποστήριξη και την τεχνογνωσία μιας από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ευρωπαϊκές startup και την επενδυτική στήριξη σημαντικών funds όπως ICONIQ Capital, Goldman Sachs Growth Capital, 83North κ.ά., η Wolt εξελίχθηκε γρήγορα από μια startup στο Ελσίνκι, σε ένα ευρωπαϊκό unicorn με παρουσία πλέον σε 23 χώρες και 177 πόλεις με 3.000 εργαζόμενους και περισσότερα από 35.000 καταστήματα-πελάτες. 

This image has an empty alt attribute; its file name is Wolt.jpg

Φινλανδικό DNA 

Η Wolt είναι μια εταιρία που έχει κατορθώσει να δημιουργήσει εξαρχής μια διαφορετική οπτική στα πράγματα αναφορικά με τις σχέσεις της με τους συνεργάτες και τους ανθρώπους της. Αξιοκρατία, ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης με απλές και διαφανείς διαδικασίες παρέχονται σε όλους τους εργαζόμενους που πλέον ξεπερνούν τους 150 στην Ελλάδα, στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέοι και ανερχόμενοι επαγγελματίες (μέσος όρος ηλικίας μόλις 26 έτη!). Ενώ όσον αφορά τους συνεργαζόμενους διανομείς, πέρα από την ευελιξία που παρέχει το μοντέλο να διαμορφώνουν οι ίδιοι την ημέρα τους, η Wolt διαμορφώνει ένα πλαίσιο συνεργασίας που ανταμείβει τους συνεργάτες πάνω από το μέσο όρο της αγοράς, άμεσα και έγκαιρα χωρίς καθυστερήσεις. Επίσης, πολύ πρόσφατα μπήκε σε εφαρμογή και η παροχή δωρεάν κάλυψης ατυχήματος για όλους τους συνεργάτες με άμεση αποζημίωση σε 5 ημέρες από την αίτησή τους.

Πολιτικές για τον περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος

Από τα πρώτα κιόλας βήματά της, ανέπτυξε πρόγραμμα αντιστάθμισης των εκπομπών CO2 με στόχο να μηδενίσει εξαρχής το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του συνόλου της λειτουργίας της. Σε συνεργασία με την εταιρεία South Pole, που είναι πρωτοπόρος στον τομέα της κλιματικής αλλαγής, η Wolt υπολογίζει τις εκπομπές CO2 που δημιουργούνται από όλες τις διανομές (με ποδήλατα και μηχανάκια) και τις αντισταθμίζει επενδύοντας σε αναγνωρισμένα και πιστοποιημένα έργα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής όπως δενδροφυτεύσεις κοκ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.