Το Hellenic American College/Hellenic American University ανακοινώνει την έναρξη ενός νέου προγράμματος υποτροφιών, για νέους υποψήφιους φοιτητές που επιθυμούν να εισαχθούν, και πληρούν τις προϋποθέσεις, σε κάποιο από τα παρακάτω μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών: 

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στις Επιστήμες Πληροφορικής (MSI)

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Πωλήσεων (MSSM)

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διερμηνεία Συνεδρίων (MACI)

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Μετάφραση (MAT)

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Knowledge Creation Grants”, 40 μερικές υποτροφίες θα χορηγηθούν ισότιμα στους υποψηφίους των τεσσάρων προγραμμάτων. Οι υποτροφίες θα επιτρέψουν στους δικαιούχους να ολοκληρώσουν μεταπτυχιακές σπουδές, με συνολικό κόστος διδάκτρων 4.500€. 

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ελληνοαμερικανική Ένωση (ΕΑΕ), έναν διακρατικό ΜΚΟ που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της εκπαιδευτικής καινοτομίας εδώ και 64 χρόνια, και αποτελεί ταυτόχρονα μακροχρόνιο υποστηρικτή και αρωγό του Hellenic American College/Hellenic American University.

Σύμφωνα με τη Γενική Διευθύντρια, Βασιλική Μπρανίκα, η χρηματοδότηση του προγράμματος υποτροφιών αποτελεί μέρος της ευρύτερης πρωτοβουλίας του οργανισμού να στηρίξει εμπράκτως την ελληνική κοινωνία δημιουργώντας το απαιτούμενο κεφάλαιο γνώσης, που θα συμβάλλει στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε σε αυτό το πρόγραμμα», δηλώνει η ίδια χαρακτηριστικά. «Όπως το Hellenic American College/Hellenic American University,  έτσι και η ΕΑΕ έχει πάντα στο επίκεντρο των προσπαθειών της την επαγγελματική ανάπτυξη και τη διά βίου μάθηση χωρίς αποκλεισμούς. Η εν λόγω αποστολή καθίσταται στις μέρες μας ακόμη πιο σημαντική καθώς η χώρα προσπαθεί να ανακάμψει από τις επιπτώσεις της πανδημίας».

Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν σε δικαιούχους υποψήφιους φοιτητές που επιθυμούν να ξεκινήσουν τις σπουδές τους το ερχόμενο φθινόπωρο. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν σχετικό αίτημα εκδήλωσης ενδιαφέροντος, επικοινωνώντας με το προσωπικό του Γραφείου Εισδοχής Φοιτητών στο 2103680950 ή στο [email protected]