Συγκέντρωση «μνήμης και οργής» και ενημέρωση για την οδική ασφάλεια και τα ατυχήματα πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην οδό Πέτρου Ράλλη, στο σημείο όπου την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκε η τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους.

Οι συγκεντρωμένοι κρατούν λουλούδια και κεριά, ενώ έχουν αναρτήσει και πανό που γράφει «Σεβασμός στους Πεζούς».

Τη διαμαρτυρία διοργανώνουν τα μέλη του Πανελλαδικού Συλλόγου «SOS τροχαία εγκλήματα», διευκρινίζοντας πως η πρωτοβουλία αυτή γίνεται «για να τιμήσουμε τους τρεις αυτούς συνανθρώπους μας και να δηλώσουμε την συμπαράσταση μας στις οικογένειες τους, γα να δηλώσουμε πως δεν θα παραμένουμε πια θεατές του δικού μας θανάτου, για να απαιτήσουμε τον άμεσο περιορισμό των ορίων ταχύτητας στους δρόμους της πόλης και την αυστηρή επιτήρηση τους».

Παράλληλα, ποδηλάτες έχουν προγραμματίσει να φτάσουν από το Σύνταγμα με τα ποδήλατα στο σημείο όπου το μοιραίο Smart σκόρπισε τον θάνατο. Στο σχετικό κάλεσμά του, ο σύλλογος «Ποδηλάτες» αναφέρει:

«Τετάρτη 15 Οκτωβρίου: σε ένα από τους πιο κεντρικους δρόμους της Αθήνας, την Πέτρου Ράλλη ένας οδηγός με όπλο ένα SMART εκτέλεσε τρεις ανθρώπους (έναν οδηγό μηχανής και δύο πεζούς που περίμεναν σε στάση) και τραυμάτισε βαριά άλλους δύο. Ο δράστης δεν είναι πρώτος ούτε ο τελευταίος και τα θύματα δεν ήταν ούτε τα πρώτα άλλα δυστυχώς δεν θα είναι ούτε τα τελευταία.

Καμιά “ποδηλατική ουτοπία” δε μπορεί ούτε έχει νόημα να υλοποιηθεί αν πρώτα δεν παρθούν μέτρα ενάντια στην πλήρη ασυδοσία και εγκληματική δράση του ΙΧ! Θεωρούμε αυτονόητη τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων, την αλληλεγγύη στο σύλλογο ΣΟΣΤΕ που διοργανώνει την διαμαρτυρία και την έμπρακτη υποστήριξή μας με την παρουσία μας εκεί, στον τόπο του Εγκλήματος».