Για να είναι κανείς καλά δεν χρειάζεται μόνο φάρμακα αλλά και καλή διάθεση. Με αυτό το σκεπτικό και στοχεύοντας στην δωρεάν ψυχαγωγία ατόμων τρίτης ηλικίας εργαζόμενοι μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας δημιούργησαν στο πλαίσιο της εθελοντικής προσφοράς τους μια ερασιτεχνική μπάντα. Μετά τις πρώτες της συναυλίες στην Αθήνα, αύριο, με αφορμή την 1η Οκτωβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία η μπάντα θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για να ψυχαγωγήσει τους περιθαλπόμενους στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων «Άγιος Παντελεήμων» (11 πμ) και στα μέλη του ΚΑΠΗ Συκεών (8.00μμ).

«Ξεκινήσαμε εθελοντικά τη δράση μας ως μια ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης για την πολύ σημαντική προσφορά των μεγαλύτερων σε ηλικία συνανθρώπων μας στην κοινωνία. Η συγκινητική αποδοχή που λαμβάνουμε από εκείνους, δικαιώνει τις προσπάθειες όλων των συναδέλφων που συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία και ταυτόχρονα μας γεμίζει με ενθουσιασμό, υπερηφάνεια και όρεξη να συνεχίσουμε να ομορφαίνουμε έστω και για λίγο, τις ζωές συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη» ανέφερε ο Νίκος Χατζηνικολάου ο οποίος είναι ο εμπνευστής της μπάντας στην οποία παίζει μπουζούκι.

«Δεν περίμενα ποτέ ότι θα έπαιρνα τόση χαρά βλέποντας άτομα τρίτης ηλικίας να διασκεδάζουν ακούγοντάς μας. Το ρεπερτόριό μας περιλαμβάνει ελαφρολαϊκά τραγούδια εποχής, τα οποία οι ηλικιωμένοι ακούνε αναπολώντας τα παλιά. Μου κάνει εντύπωση που έρχονται να μας ακούσουν κυρίες καλοντυμένες στη τρίχα που χορεύουν και διασκεδάζουν» ανέφερε από την πλευρά του ο τραγουδιστής της μπάντας Κωνσταντίνος Σαλβερίδης, οποίος κάθε βδομάδα ταξιδεύει από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, στο πλαίσιο της δουλειάς του, και έτσι μπορεί να μετέχει στις πρόβες αλλά και στις μουσικές εκδηλώσεις.

Στην μπάντα εκτός από τον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Κωνσταντίνο Σαλβερίδη μετέχουν η Κατερίνα Παπαευαγγέλου (τραγούδι), η Νάντια Πρασίνου (πιάνο-τραγούδι), ο Στράτος Χρηστέας (κιθάρα) και ο Ηρακλής Βαβάτσικος (ακορντεόν) ο οποίος είναι ο μόνος που δεν εργάζεται στη φαρμακευτική εταιρεία.