Mετά από σχεδόν έξι μήνες με κλειστά τα μαγαζιά της εστίασης, μαγαζάτορες και πολίτες περιμένουν με ανυπομονησία το αυριανό άνοιγμα.

Οι επιχειρηματίες έχουν σηκώσει μανίκια, οι παραγγελίες για τις απαραίτητες προμήθειες έδιναν και έπαιρναν την περασμένη εβδομάδα και οι πελάτες είναι πιο έτοιμοι από ποτέ να ξαναγίνουν… θαμώνες μαγαζιών.

Ο επιχειρηματίας Κώστας Δάνδολος μιλώντας στο newsbeast.gr έκανε λόγο για ένα τεράστιο κομμάτι της παραγωγικής διαδικασίας της χώρας μας που ανοίγει και πάλι διακόπτη.

«Η εστίαση, ένας χώρος σαν μεγάλο θηρίο, που απασχολεί ένα κάρο ειδικότητες, ένας χώρος ο οποίος παρασύρει κι άλλα επαγγέλματα, όπως μανάβηδες, κρεατέμπορους, κάβες, βάζει μπρος» σημειώνει και συνεχίζει:
«Το θηρίο αυτό, συμπαρασύρει θετικά και την ψυχολογία όλων μας, καθότι θα μπορούμε να επανέλθουμε έστω σε μία μερική κανονικότητα και να βγούμε από την καραντίνα που έχει μπει τόσο η ζωή μας όσο και η ψυχολογία μας.
Αυτό που απομένει, είναι να χειριστούμε την κατάσταση με ωριμότητα, ατομική ευθύνη και υπακοή στα υγειονομικά πρωτόκολλα που δυστυχώς έχουνε γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας», τονίζει ο επιχειρηματίας.

Ο κ. Δάνδολος ελπίζει πως «αυτή τη φορά δεν θα επαναληφθούν καταστάσεις ανομίας και αδιαφορίας και ότι κάθε μέρα θα κερδίζουμε και κάτι σε σχέση με τον πόλεμο κατά της πανδημίας καθώς όπως λέει «η εστίαση είναι ένας οργανισμός με πάρα πολλά κύτταρα τα οποία αξίζει να είναι ενεργά, παραγωγικά και ζωντανά».

Ο επιχειρηματίας καταλήγοντας λέει πως «τα μαγαζιά είναι οι άνθρωποι από πίσω τους, οι άνθρωποι μπροστά τους και οι άνθρωποι μέσα τους».