Το γηροκομείο στα Χανιά για το οποίο εξακολουθούν να βγαίνουν στο φως απίστευτες καταγγελίες κακοποίησης σε βάρος των ηλικιωμένων τροφίμων έπρεπε να είχε κλείσει από το 2015, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει δικηγόρος και συγγενής θύματος, Μαρία Παπαδάκη.

Την ίδια στιγμή στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται καταγγελίες για περίεργες μεταβιβάσεις ακινήτων, όπως και υποχρεωτικές αλλαγές στις διαθήκες των τροφίμων.

Για καταδικαστική απόφαση από το 2015 έκανε λόγο η κ. Παπαδάκη, μιλώντας στο Mega. «Το 2015 η διαχείριση του γηροκομείου καταδικάστηκε ποινικά για μη συμμόρφωση σε απόφαση του νομάρχη που διέτασσε την σφράγιση της μονάδας διότι δεν υπάρχει άδεια. Υπάρχει καταδικαστική απόφαση του 2015» τόνισε, χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega.

H δικηγόρος εξέφρασε την έκπληξή της για τη χθεσινή ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας Χανιών, στην οποία έκανε λόγο ότι στον τελευταίο έλεγχο στην συγκεκριμένη δομή δεν υπήρχε κάτι το μεμπτό αλλά και ότι από το 2009 δεν είχε καταγγελθεί ποτέ.

«Αποφάσισα να μιλήσω λόγω της τεράστιας έκπληξης των δηλώσεων της αντιπεριφέρειας Χανιών. Είναι μια μορφή παρέμβασης της εκτελεστικής εξουσίας στη δουλειά της δικαστικής και αποθαρρύνουν τους συγγενείς των παθόντων και των θυμάτων να καταφύγουν στις αρχές και να πουν τι έζησαν» υπογράμμισε.

Και πρόσθεσε ότι «με βάση το ισχύον καθεστώς η περιφέρεια έχει την εποπτεία των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων. Ο έλεγχος περιλαμβάνει το αν το προσωπικό είναι επαρκές και εξειδικευμένο. Στον τελευταίο έλεγχο, γνωρίζω, ότι βρέθηκε ένας υπάλληλος είχε αναλάβει την εποπτεία 60 ηλικιωμένων σε 2 ορόφους. Αυτό η αντιπεριφέρεια Χανίων το θεωρεί νόμιμο. Επίσης υπήρχαν κλειδωμένες πόρτες. Είναι και αυτό νόμιμο;».

Ιδιοκτήτρια: Είναι όλα ψέματα, είναι πλεκτάνη

Για ψέματα και πλεκτάνη εις βάρος της ίδιας και της επιχείρησής της κάνει λόγο η ιδιοκτήτρια του οίκου ευγηρίας. Η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου μιλάει για ένα καλά οργανωμένο σχέδιο ορισμένων, με αποκλειστικό στόχο όπως υποστηρίζει, να κερδίσουν χρήματα από την ίδια.

Επανέλαβε ότι σε κανέναν από τους ελέγχους που της έγιναν δεν βρέθηκε κάτι το επιλήψιμο. Τονίζει πως η ίδια και η επιχείρησή της δεν εμπλέκονται σε ύποπτες μεταβιβάσεις ακινήτων και πως κανένας από τους υπαλλήλους, δεν κακομεταχειριζόταν κάποιον από τους ηλικιωμένους.

Η ίδια αναφέρει ότι η αλήθεια θα λάμψει στο τέλος, ενώ ισχυρίζεται ότι είναι όλα ψέματα, ενώ όσοι τα λένε αποσκοπούν στα χρήματα.

Καταγγελίες για μεταβιβάσεις ακινήτων

Στο μεταξύ καταγγελίες για περίεργες μεταβιβάσεις ακινήτων αλλά και υποχρεωτικές αλλαγές διαθήκης εξετάζουν οι αρχές. Μάλιστα όπως καταγγέλλει συγγενής ηλικιωμένης τροφίμου, κάποιοι είχαν ξεκινήσει οικοδομικές εργασίες στο σπίτι της, οι οποίες γίνονταν υπό άκρα μυστικότητα και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Έχει αλλάξει χέρια διότι το σπίτι ήταν στο δρόμο μου και το έβλεπα. Οπότε μια ωραία μέρα είδα να γίνονται οικοδομικές εργασίες οι οποίες γινόταν και τη νύχτα. Κατέβαζαν πανιά και με ηλεκτρικό φως δούλευαν. Χτίστηκε εν ριπή οφθαλμού. Και κάποια στιγμή ξεφυτρώνει ένα υπέροχο σπίτι» ανέφερε.

Όπως αναφέρει το Mega, το πολυτελές ακίνητο ανήκει σε μια ηλικιωμένη που έμενε στο γηροκομείο από το 2014-2017. Φαίνεται ότι πουλήθηκε σε συγγενικό πρόσωπο του εργολάβου που είχε αναλάβει τις εργασίες, ενώ ως πληρεξούσιος εμφανίζεται η ιδιοκτήτρια του οίκου ευγηρίας.

Πωλήθηκε για 50.000 ευρώ ενώ η αντικειμενική του αξία ήταν 170.000 ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ το ακίνητο είχε αντικειμενική αξία 170.000 ευρώ, τελικά πωλήθηκε έναντι μόλις 50.000 ευρώ. Και αυτά μάλιστα δόθηκαν ως μετρητά στην ηλικιωμένη που βρισκόταν στη δομή, με άνοια.

H ηλικιωμένη έμεινε στο γηροκομείο την περίοδο 2013-2017 και σύμφωνα με την καταγγέλλουσα ανιψιά της το εν λόγω σπίτι χτίστηκε το 2015. Πλέον, οι αστυνομικές έρευνες στρέφονται και στους τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούσαν οι ηλικιωμένοι που διέμεναν εκεί.