«Δεν έχει καταγραφεί κάτι σοβαρό» στους ελέγχους που γίνονται από τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στα Χανιά, για την οποία ερευνώνται από τις Αρχές καταγγελίες για τις συνθήκες θανάτου ηλικιωμένων, όπως δήλωσε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής. Σημείωσε πως στις υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας δεν έχει σταλεί «καμία καταγγελία επώνυμη και ανώνυμη για τη λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας».

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη με τον κ. Καλογερή να τονίζει ότι οι υπηρεσίες του θα σταθούν αρωγός σε αυτές παράσχοντας κάθε βοήθεια σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Οι υπηρεσίες μας, ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο που υπήρχαν αυστηρά μέτρα λόγω covid -19, πραγματοποίησαν ελέγχους αρκετές φορές. Δεν έχει καταγραφεί κάτι σοβαρό όσον αφορά τη λειτουργία της μονάδας σε σχέση με το δικό μας αντικείμενο των ελέγχων» τόνισε.

Όπως εξήγησε ο κ Καλογερής ο επόπτης δημόσιας υγείας ελέγχει την κτιριακή υποδομή, τις προδιαγραφές των τροφίμων, τους χώρους παρασκευής φαγητού, τα διαιτολόγια των ασθενών και την καθαριότητα. Παράλληλα ελέγχονται οι συμβάσεις που αφορούν τις ιατρικές καλύψεις της μονάδας και του προσωπικού.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων επισήμανε ότι και κατά τον τελευταίο αιφνιδιαστικό έλεγχο δεν διαπιστώθηκαν στην μονάδα παραβάσεις. Αναφερόμενος στη λειτουργία της μονάδας τόνισε ότι η εγκατάσταση λειτουργεί από το 2009, μονιμοποιήθηκε το 2012 και επεκτάθηκε το 2019. Όπως ανέφερε, «το διάστημα αυτό, δεν υπήρξε στις υπηρεσίες μας καμία καταγγελία επώνυμη και ανώνυμη για τη λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας».