Μετά τις σοκαριστικές καταγγελίες για τον οίκο ευγηρίας της Κρήτης οι ιδιοκτήτες του περνούν στην αντεπίθεση και μέσω του νομικού τους παραστάτη ζητούν από τον Άρειο Πάγο την τήρηση της μυστικότητας της προκαταρκτικής διαδικασίας και το σεβασμού του τεκμηρίου της αθωότητας προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο δικηγόρος Νίκος Ρουσόπουλος προτείνει περισσότερους από 50 μάρτυρες προκειμένου να καταθέσουν για τις συνθήκες στο γηροκομείο, ενώ παράλληλα ζητεί να γίνει άρση των τηλεφωνικών επικοινωνιών.

Ο κ. Ρουσόπουλος σε δηλώσεις του σημείωσε πως μεταξύ των μαρτύρων συμπεριλαμβάνονται συγγενείς νοσηλευομένων και φιλοξενουμένων πρώην και νυν στον οίκο οι οποίοι είναι σε θέση να μιλήσουν για τις συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων.

«Οι περισσότεροι είναι συγγενείς ηλικιωμένων που έχουν αποβιώσει, όπως έχω υποβάλει και το αίτημα στον αξιότιμο κύριο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που προΐσταται όλης της έρευνας, ούτως ώστε να καλέσει από τους 1.100 περίπου που είχαν φιλοξενηθεί και φιλοξενούνται και σήμερα στη μονάδα όποιον από αυτούς θέλει. Κανένα πρόβλημα, δηλαδή δεν μπορεί 5 άνθρωποι να σπιλώνουν τη φήμη όταν στο ίδιο συμβάν ήταν παρόντες άλλοι 1.095 και να μένουν στη σιωπή» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε ότι προσκόμισε και δυο μηνύματα καταγγελλόντων τα οποία θεωρεί σημαντικά.

«Η μία λέει ότι “είμαι πάρα πολύ τυχερή που βρίσκομαι σε μία ιδιαίτερη φάτνη ανθρώπων”, πώς μετά η ιδιαίτερη φάτνη ανθρώπων έγινε το σύγχρονο Άουσβιτς, ο δε δεύτερος ζητάει συγγνώμη γιατί δεν έκανε το τεστ κορωνοϊού όπως έπρεπε να το κάνει, το επαναλαμβανόμενο και ζητάει συγγνώμη γιατί είχατε δίκιο σε όλα και αποχωρεί» δήλωσε.

Ο δικηγόρος αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν «επί 12 χρόνια να μην υπάρχει τίποτα και ξαφνικά να υπήρξε αυτός ο ορυμαγδός».

«Σίγουρα η ελληνική δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της όπως το πράττει πάντα και θα καλέσει αυτούς τους 53 ανθρώπους. Δεν μπορώ να ακούω ιστορίες ότι εκεί έβγαζαν τις χρυσές μασέλες, ότι τους ψέκαζαν με αεροζόλ και αυτό που άκουσα τελευταία, ότι “εγώ έβλεπα τον πατέρα μου να τον κακοποιούν και καθόμουν και τον έβλεπα”. Αυτά τα πράγματα δεν στέκουν στην κοινή λογική» υπογράμμισε ο δικηγόρος ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση δεν θέλησε να δώσει διευκρινήσεις για τον αριθμό των θανάτων στον οίκο ευγηρίας.

«Το θέμα των θανάτων είναι ένα θέμα το οποίο πραγματικά δεν μπορώ να σας απαντήσω αυτή τη στιγμή, διότι δεν έχω πρόσβαση στη δικογραφία, εγώ το μόνο που γνωρίζω είναι ότι υπάρχουν 24 ληξιαρχικές πράξεις θανάτων που έχουν δοθεί από το Δήμο Χανίων. Όλα τα υπόλοιπα νούμερα δεν τα γνωρίζω, γι’ αυτό θεωρώ ότι μετά το Πάσχα που θα ξεκινήσει η εξέταση της δικής μας πλευράς, θα έχουμε μια πολύ καλύτερη εικόνα» είπε και συμπλήρωσε: «Αλλά γι’ αυτό που είμαι σίγουρος και έχω την πληροφόρηση είναι ότι τηρούνταν όλες οι διαδικασίες γιατί υπήρχαν και υλικό από κάμερες που έχει κατασχεθεί, υπάρχουν επικοινωνίες, υπάρχουν τα πάντα και ζητάμε και την άρση των τηλεφωνικών επικοινωνιών να δούμε ποιος και τι απειλούσε και ποιος και τι εκβίαζε».