Σε παράσταση διαμαρτυρίας για την δίχρονη προσχολική αγωγή στο Δήμο Αθηναίων προέβη σήμερα η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής στις 5:00 μ.μ. (ώρα διεξαγωγής του Δημοτικού Συμβουλίου) στο Δημαρχείο της Αθήνας, στην πλατεία Κοτζιά.

Οι γονείς διαμαρτύρονται για το ότι αν και εδώ και τρία χρόνια έχει ψηφιστεί η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή, στον Δήμο Αθηναίων, δεν έχει ανεγερθεί ούτε ένα νέο Νηπιαγωγείο.

Από την επόμενη σχολική χρονιά οι μαθητές και τα νήπια θα στεγάζονται σε κοντέινερ και αίθουσες που αφαιρούνται από δημοτικά και νηπιαγωγεία για να γίνουν αίθουσες προσχολικής αγωγής.

Θυμίζουμε ότι την περασμένη Τετάρτη, μια αντιπροσωπεία των Ενώσεων Γονέων Αθήνας αποτελούμενη από την Άννα Χαντζή, πρόεδρο της Ένωσης Γονέων 1ης ΔΚ και την Αγγελική Ανδριωμένου, πρόεδρο της Ένωσης Γονέων της 3ης ΔΚ μαζί με τον Βαγγέλη Φιλέρη, εκ μέρους του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής συναντήθηκε με τον ΓΓ του Δήμου Αθηναίων κ. Τσιατσιάμη, προκειμένου να υποβάλλει τις αντιρρήσεις των Ενώσεων Γονέων Αθήνας σχετικά με το Σχέδιο Υλοποίησης της δίχρονης προσχολικής αγωγής που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων στις 22 Μαρτίου. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν εκ μέρους της Διοίκησης του Δήμου οι κυρίες Κατριδά, Διευθύντρια Παιδείας, Πυριόβολο, Προϊσταμένη 2χρονης, Κοπραντζίδου , συνεργάτης του ΓΓ και ο κος Ψάλτης.

Βίντεο-φωτορεπορτάζ: Γιαννης Κεμμος