Δεν υπάρχει απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων ούτε κάποια εισήγηση από τους ειδικούς επεσήμανε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Star το βράδυ της Πέμπτης (11/3) τόνισε, επίσης, ότι στις παρούσες υγειονομικές συνθήκες κάθε μέρα που γίνεται μια διαδήλωση απομακρύνει την επιστροφή στην όποια κανονικότητα, είτε αυτό αφορά το άνοιγμα των σχολείων ή κάτι άλλο.

Στόχος μας είναι να ανοίξουν όλα τα σχολεία, ανέφερε ωστόσο στο άνοιγμα των σχολείων υπάρχει μια ιδιαίτερη μέριμνα στους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων, καθώς έχουν μείνει μεγαλύτερο διάστημα εκτός σχολικής τάξης και επειδή έχουν και τις εξετάσεις.

Αναφορικά με τις προαγωγικές εξετάσεις η Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι ακόμη επίσης «δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση», ωστόσο συμπλήρωσε ότι «έχουμε κάνει πολλές προσαρμογές στην εκπαιδευτική διαδικασία, όπως η μείωση της ύλης 20- 30% στις πανελλαδικές εξετάσεις. Εδώ είμαστε για να εξετάζουμε διαρκώς τα δεδομένα».

Σχετικά με την επέμβαση στην κατάληψη στο ΑΠΘ είπε πως «δεν υπάρχει τίποτε φυσιολογικό από μία ομάδα που τα μισά στελέχη της δεν ήταν καν φοιτητές, να καταλαμβάνει μια δημόσια υπηρεσία. Είναι μια έκνομη ενέργεια. Εφαρμόσθηκε ο νόμος και το πανεπιστήμιο παραδίδεται στην ακαδημαϊκή κοινότητα, στους φοιτητές και στο προσωπικό».