Στόχος αγνώστων έγινε το βράδυ της Δευτέρας (22/02) το πολιτικό γραφείο της Νίκης Κεραμέως. Στην παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε, γράφτηκαν συνθήματα με σπρέι στους τοίχους υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα και κατά του νομοσχεδίου για τα πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και την υπογράφουν οι «Αγωνιζόμενοι φοιτητές/τριες», η κίνηση αυτή έγινε για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στον απεργό πείνας και δίψας καταδικασθέντα για τη συμμετοχή του στη «17 Νοέμβρη», για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν Παιδείας, καθώς και για τη στήριξη των θυμάτων που έχουν υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές.

«Θα υπερασπίσουμε τη δημόσια δωρεάν Παιδεία ακόμα κι αν χρειαστεί να επισκεπτόμαστε κάθε φορά τα γραφεία όλων σας», τονίζεται στην ανακοίνωση. Μεταξύ άλλων, εκφράζεται και η αντίθεση στη δημιουργία σώματος αστυνομικών για τα πανεπιστήμια.

Κεραμέως: Δεν πτοούμαστε, δεν εκβιαζόμαστε

«Δεν πτοούμαστε, δεν εκβιαζόμαστε. Προχωράμε στις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η παιδεία μας, η χώρα μας», ανέφερε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Ταραντίλης: Η κυβέρνηση ούτε τρομοκρατείται, ούτε εκβιάζεται

«Τραμπούκοι έγραψαν συνθήματα στο γραφείο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως υπέρ του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δημήτρη Κουφοντίνα κι εναντίον του νόμου για την φύλαξη των ΑΕΙ από έκνομες δραστηριότητες», ανέφερε σε δήλωση του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Χρήστος Ταραντίλης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε αναφορικά με την παρέμβαση στο γραφείο της κ. Κεραμέως: «Είναι η δεύτερη φορά σε λίγες μέρες που το γραφείο της υπουργού γίνεται στόχος. Ας γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση ούτε τρομοκρατείται, ούτε εκβιάζεται. Υπερασπίζεται τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Αυτό κάνει κι αυτό θα συνεχίσει να κάνει».