Λόγοι κομματικών σκοπιμοτήτων κρύβονται πίσω από την αποπομπή του από τη θέση του προέδρου της ΝΕΡΙΤ όπως καταγγέλλει ο Γιώργος Προκοπάκης σε προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της ΝΕΡΙΤ υποστηρίζει ότι η παύση από τα καθήκοντα του ένα μόλις 24ωρο από τον μετασχηματισμό της ΔΤ σε ΝΕΡΙΤ είναι αντισυνταγματική και παράνομη και παράλληλα αναφέρει πως ο αληθινός σκοπός της απομάκρυνσής του ήταν «για λόγους κομματικών σκοπιμοτήτων και εξυπηρέτησης συμφερόντων ξένων προς το Δημόσιο».

Σε μια προσφυγή – φωτιά ο Γιώργος Προκοπάκης αναφέρεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα και γεγονότα υπογραμμίζοντας, μάλιστα, πως η στελέχωση της ΝΕΡΙΤ έγινε παράνομα και κάνει λόγο για παρασκηνιακές ζυμώσεις και μεθόδους σε όλα τα επίπεδα τόσο στη διοίκηση όσο και στην επιλογή προγραμμάτων, εκπομπών και υπαλλήλων.
Χαρακτηριστικά αναφέρει πως τα συμφέροντα που επέβαλαν την απομάκρυνση του, αντιτίθονταν στις αντιλήψεις της κομματικής ιδεολογίας στη στελέχωση του δυναμικού και την κατάρτιση του προγράμματος. Χαρακτηρίζει δε παράνομο τον διορισμό του νέου προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΝΕΡΙΤ Αντώνη Μακρυδημήτρη.

Ο κ. Προκοπάκης διορίστηκε στις 10.2013 και με ομόφωνη απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ μία ημέρα μετά την εκπομπή σήματος του νέου φορέα (5.5.2014) παύθηκε από τα καθήκοντά του.