Στο Νοσοκομείο του Ρίου έφτασε περίπου στις 8.30 το πρωί της Τρίτης, η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη η οποία εμβολιάστηκε μαζί με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη.

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία

Περίπου 80 μέλη της υγειονομικής κοινότητας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου έχουν προγραμματιστεί να εμβολιαστούν σήμερα.

Δείτε τις δηλώσεις της υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη

Πώς θα γίνεται ο εμβολιασμός

Σε κάθε ιατρείο θα υπάρχει ένας γιατρός και μία νοσηλεύτρια ή ένας επισκέπτης υγείας, όπως επίσης θα υπάρχει και ένας επόπτης γιατρός.

Όταν ο υποψήφιος για το εμβόλιο φθάσει στο εμβολιαστική κέντρο θα τον θερμομετρούν και στη συνέχεια θα εισέρχεται στο κέντρο. Θα λαμβάνεται ιατρικό ιστορικό και ο γιατρός θα κρίνει εάν ο πολίτης μπορεί να εμβολιαστεί και αφού γίνει η ηλεκτρονική καταγραφή του και συμπληρώσει ένα έντυπο ότι αποδέχεται τον εμβολιασμό θα ξεκινήσει η διαδικασία εμβολιασμού. Ο χρόνος που απαιτείται είναι γύρω στα 10 έως 15 λεπτά, στη συνέχεια ο πολίτης θα περάσει στο χώρο αναμονής όπου θα βρίσκεται για περίπου 15 λεπτά για πιθανές ανεπιθύμητες ήπιες παρενέργειες που μπορεί να παρουσιαστούν, που είναι η συνήθης διαδικασία σε κάθε εμβολιασμό.

Δείτε τις δηλώσεις του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη

Δείτε τις δηλώσεις του λοιμωξιολόγου Μάρκου Μαραγκού