Όσα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων πάρουν άδεια κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και μετακινηθούν εκτός νομού, θα υποβάλλονται επιστρέφοντας στη μονάδα τους σε rapid tests, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τυχόν κόλλησαν τον κορονοϊό. Την εν λόγω απόφαση έλαβε η διεύθυνση υγειονομικού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, σε μια προσπάθεια να ληφθούν κανονικά οι άδειες, αλλά με όσο το δυνατόν όμως μεγαλύτερη ασφάλεια, προκειμένου να περιοριστεί η πιθανότητα διασποράς της πανδημίας στο στράτευμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διενέργεια του τεστ θα είναι υποχρεωτική για το προσωπικό που θα έχει μετακινηθεί εκτός νομού και δεν θα επιτρέπεται η προσέλευση στον χώρο εργασίας εάν προηγουμένως δεν εκδοθεί το σχετικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τα τεστ θα διενεργηθούν στις 29 Δεκεμβρίου και στις 11 Ιανουαρίου προκειμένου να καλυφθούν όσοι φύγουν αντίστοιχα για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Όσοι παραμείνουν πάντως εντός νομού της μονάδας δεν θα χρειάζεται να υποβληθούν σε τεστ, εκτός και αν παρουσιάσουν ύποπτα συμπτώματα (όπως βήχα, πυρετό, δύσπνοια, ανοσμία, αγευσία, κεφαλαλγία κ.λπ.) ή έχουν έρθει σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα SARS-CoV-2 τις τελευταίες μέρες πριν την έναρξη των συμπτωμάτων.

Παράλληλα, σε υποχρεωτικό τεστ θα υποβληθεί το σύνολο των σπουδαστών στις Διακλαδικές, Κλαδικές και Παραγωγικές Σχολές με την επάνοδό τους στη Σχολή, στις 11 Ιανουαρίου 2021, ανεξάρτητα αν έχουν μετακινηθεί ή όχι εκτός νομού. Συν τοις άλλοις, PCR τεστ τελευταίων 72 ωρών θα ζητείται από τους αλλοδαπούς σπουδαστές που θα επιστρέψουν από τις χώρες καταγωγής τους, ενώ θα υποβληθούν και σε rapid tests πριν από την είσοδό τους στη Σχολή. Συνιστάται δε η σταδιακή προσέλευση του προσωπικού που θα υποβληθεί σε τεστ στα στρατόπεδα και στις λοιπές υπηρεσίες σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί ο συνωστισμός.