Εκτός πλοίου ήταν μέλος του πληρώματος του «Διονύσιος Σολωμός» που διαγνώστηκε με κορονοϊό

Το πλοίο απολυμάνθηκε στη Σαντορίνη


ΕΛΛΑΔΑ
16:49
08/10/2020
Εκτός πλοίου ήταν μέλος του πληρώματος του «Διονύσιος Σολωμός» που διαγνώστηκε με κορονοϊό
1
loading

Εκτός πλοίου ήταν ο ναυτικός που διαγνώστηκε χθες το μεσημέρι με κορονοϊό, μέλος του πληρώματος του επιβατηγού πλοίου «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» της ναυτιλιακής εταιρείας ANMEZ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, στο πλοίο για προληπτικούς λόγους έγινε απολύμανση στη Σαντορίνη, ενώ έχει προγραμματιστεί και νέα απολύμανση όταν καταπλεύσει στον Πειραιά.

Το πλοίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Θήρα, Ίο, Σίκινο, Φολέγανδρο, Κίμωλο, Μήλο, Σίφνο, Σέριφο, Κύθνο και Πειραιά.

«Απαιτούμε τον άμεσο υγειονομικό έλεγχο του πλοίου "ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ" και να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για τον έλεγχο, την πρόληψη και προστασία των ναυτεργατών, που επιβαίνουν στο καράβι», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) της Πανελλήνιας Ενωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων.

Τα σωματεία τονίζουν επίσης ότι το καράβι θα πρέπει να εξοπλιστεί με όλα τα απαραίτητα υλικά για τον καθαρισμό και την απολύμανση όλων των χώρων του, υλικά για την ατομική προστασία των ναυτεργατών, των επιβαινόντων, όπως κατάλληλα καθαριστικά, μάσκες, αντισηπτικά κ.α.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Savvidis

    Όλο το καλοκαίρι ο κορονοϊος θέριζε σε Πάρο Μύκονο Τήνο και αλλά νησιά. Χιλιάδες κρούσματα αλλά ως εκ θαύματος κανένα μέλος πληρώματος πλοίου που μετέφερε όλες αυτές τις χιλιάδες κόσμου δεν αρρώστησε .Κανενας. Τελικά ο ιός κολλάει μόνο στις πλατείες στις εκκλησίες στην παρέλαση και στα περίπτερα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει